Securitate — June 29, 2021 at 8:05 am

Kaspersky și ownCloud, parteneriat pentru protejarea platformei de colaborare asupra fișierelor, pentru companiile mari

by

iStock_000000833867Medium1Kaspersky și ownCloud au anunțat începutul parteneriatului lor tehnologic, pentru a integra Kaspersky Scan Engine în cadrul platformei de colaborare ownCloud Enterprise. Integrarea se face prin protocol ICAP standard deschis. Soluția transferă scanarea pe un server separat, pentru a menține performanța platformei, precum și pentru a permite scalabilitatea, configurarea ușoară și întreținerea.

Protecția datelor rămâne cea mai acută problemă de securitate cibernetică pentru 59% din organizații la nivel global. Platformele de colaborare asupra fișierelor permit companiilor mari să lucreze la documentele lor într-un singur mediu protejat și să păstreze informațiile importante sub control. Dar este, de asemenea, necesar să ne asigurăm că niciun agent nociv nu se strecoară din exterior, iar scanarea anti-malware poate ajuta în această privință.

Parteneriatul dintre ownCloud și Kaspersky permite integrarea procesului de scanare, cu accent pe performanță și utilizare. Kaspersky Scan Engine asigură o protecție complexă împotriva malware-ului, a troienilor, a programelor de tip worms, rootkits, spyware și adware. De asemenea, oferă scanarea traficului HTTP și verificarea calității fișierelor și a adreselor URL. Scanarea se efectuează la nivelul serverului și poate fi scalată rapid pentru a se potrivi cerințelor în continua schimbare. În același timp, integrarea este mai ușor de configurat și de întreținut de către administratori.

„Securitatea cibernetică este o chestiune de încredere. Parteneriatul nostru cu Kaspersky permite clienților noștri din companiile mari să își facă scanările antivirus pe loc, fără a-și compromite informațiile importante, trimițându-le către terțe servicii de scanare. Utilizarea protocolului ICAP subliniază convingerea noastră că standardele deschise sunt calea de urmat către suveranitatea digitală”, explică Holger Dyroff, COO la ownCloud.

„Pe măsură ce sute de companii mari își finalizează migrarea către cloud, adversarii își intensifică atacurile și încearcă să exploateze noi oportunități. Prin parteneriatul cu ownCloud, vrem să ne asigurăm că toate avantajele tehnologiilor de cloud privat vin la pachet cu siguranța și securitatea, iar acest lucru poate fi furnizat doar de o soluție anti-malware de primă clasă, cum ar fi Kaspersky Scan Engine. Sunt onorat că ownCloud face parte din comunitatea noastră de parteneri tehnologici, comunitate care este în continuă creștere”, spune Alexander Karpitsky, Head of Technology Alliances la Kaspersky.

Integrarea standardelor deschise extinde funcționalitatea existentă a aplicației Antivirus ownCloud. Soluția comună este gata și disponibilă pentru toți clienții ownCloud Enterprise interesați și, de asemenea, face ownCloud ușor accesibil clienților Kaspersky.

Pentru a afla mai multe despre soluțiile de tehnologie integrată Kaspersky, inclusiv Kaspersky Scan Engine, accesați această pagină.