NEWS — July 2, 2021 at 4:17 pm

Vodafone selectează Dell Technologies pentru a ajuta la construirea primei rețele comerciale Open RAN din Europa

by

dellDell Technologies și Vodafone vor construi prima rețea comercială Open Radio Access Network (O-RAN) din Europa, care va oferi un acces mai bun la conexiuni de tip broadband, atât mediului de business cât și comunităților din Europa. Vodafone a selectat Dell Technologies pentru a oferi infrastructura de tip open network cu scopul de a ajuta operatorul telecom să îmbunătățească conectivitatea în întreaga Europă.

„Rețelele de tip open, dar și cele standardizate vor duce mai departe inovația și vor deschide noi oportunități de venituri pentru industria telecomunicațiilor, dar și pentru multe alte tipuri de afaceri”, a declarat Dennis Hoffman, senior vice president și general manager, Dell Technologies Telecom Systems Business. „Venim cu experiența noastră de decenii în open standards și transformare digitală cu obiectivul de a a sprijini Vodafone să accelereze implementarea rețelei, pentru ca astfel să ofere cât mai multă inovație, care poate proveni doar dintr-un ecosistem de tip open.”

Vodafone va folosi servere Dell EMC PowerEdge în locațiile principale, cu accent inițial pe cele 2.500 de locații din Marea Britanie. Vodafone va utiliza aceste servere, robuste și concepute pentru a opera în medii dure și la temperaturi extreme, pentru a rula aplicațiile de tip Open RAN și pentru a face față fluxurilor de lucru intensive de date din mediul edge. Platformele Dell sunt pregătite pentru inovațiile viitoare ale Vodafone și pentru cerințele de calcul Open-RAN de ultimă generație de a oferi o capacitate și un randament mai bun la transferul de date.

„Open RAN oferă avantaje uriașe pentru clienți și comunități, printr-un ecosistem deschis de furnizori diverși”, a declarat Francisco Martin, head of Open RAN în cadrul Vodafone. „Parteneriatul cu Dell Technologies ne oferă o platformă care ne ajută să inovăm și să ne extindem capacitatea de a oferi conectivitate, aducând noi oportunități atât mediului de afaceri, cât și comunităților.”

Dell Technologies creează soluții de infrastructură, servicii și un ecosistem deschis de parteneri, conceput în mod unic pentru a ajuta furnizorii de servicii de telecomunicații să își modernizeze rețelele, să inoveze și să creeze noi oportunități de venituri.