Securitate — July 5, 2021 at 4:49 pm

Polys, platforma bazată pe blockchain, introduce noi metode de vot și îmbunătățiri la utilizare

by

Polys, o platformă de vot bazată pe blockchain, de la Kaspersky Innovation Hub, a fost optimizată cu noi metode de vot pentru a susține fără probleme cererile comune ale clienților. Platforma a fost, de asemenea, actualizată cu noi funcții pentru organizatori, funcții care facilitează administrarea și organizarea alegerilor.

poly-001_All-0011În ultimul an, diferite aspecte ale vieții oamenilor s-au mutat în mediul online, inclusiv luarea deciziilor comune. Acest lucru a dus la creșterea de trei ori a numărului de sesiuni pe Polys în această perioadă (au fost analizate datele din decembrie 2020 – februarie 2021 și decembrie 2019 – februarie 2020. Natura imuabilă și descentralizată a blockchain-ului face ca acesta să fie o tehnologie perfectă pentru votul electronic în condiții și industrii cu cerințe ridicate de securitate. Și, odată cu creșterea popularității alegerilor susținute de blockchain, a apărut nevoia de noi metode de vot.

Pentru a sprijini aceste schimbări în ceea ce privește cerințele cele mai solicitate de clienți, Polys a adăugat următoarele modalități de vot:

• Votul „Pentru, împotriva, abținere”
În această nouă formă de alegeri, organizatorii pot crea sondaje pe diferite chestiuni în cadrul unei sesiuni, folosind un singur vot. Acestă actualizare economisește timp pentru alegerile care au loc la reuniuni (cum ar fi adunările generale ale acționarilor, reuniuni de management sau consiliile academice) organizate de întreprinderi, ONG-uri și unități din aria educației. Acest nou tip de alegere se adaugă selecției unice, selecțiilor multiple și sistemelor cu mai multe opțiuni (unde un alegător atribuie puncte opțiunilor disponibile).

La implementarea acestui tip de vot, principala provocare a fost stabilirea unui număr rapid și eficient de voturi, permițând în același timp o protecție puternică a confidențialității.

• Modalitatea de vot deschis
În plus față de votul secret activat cu algoritmi puternici de anonimizare și criptare, clienții pot organiza alegeri în care participanții își exprimă voturile în mod deschis. Un astfel de vot, prin apel nominal, este obligatoriu în anumite situații; de exemplu, acordarea de diplome științifice care se bazează adesea pe astfel de alegeri.
Pentru a facilita organizarea și gestionarea votărilor, au fost introduse următoarele caracteristici:

• Facturare și licențiere simplificate
Voturile pentru până la 5.000 de participanți pot fi acum organizate și achiziționate fără interacțiune cu echipa Polys, accelerând procesarea. Noul mecanism de licențiere este, de asemenea, implementat sub forma unui contract inteligent: la activarea licenței, toți parametrii sunt înregistrați în blockchain. În plus față de pachetele standard, la cererea clientului, dacă opțiunile actuale nu îndeplinesc cerințele sale, se poate crea o licență specială.

• Urmărirea buletinelor de vot deschise
Cu această actualizare, un organizator de voturi poate urmări cine a deschis link-ul prin intermediul mesajelor primite pe  e-mail sau SMS, pentru a primi buletinul de vot. Lista acestor participanți este afișată într-un tabel dedicat, în panoul organizatorului, în etapa „votarea este în curs”. Pentru a asigura anonimatul alegătorilor și pentru a evita manipularea, este încă imposibil să vedem cine a votat exact.

• Instrumente pentru editarea listelor de alegători
În etapa „Creație”, lista alegătorilor încărcați poate fi vizualizată și editată direct în interfața sistemului de votare.

• Arhivarea sesiunilor vechi                                                                                                                                                                                        Toate sondajele finalizate pot fi acum arhivate și afișate într-o zonă specială a panoului de organizare. Cum Polys rulează pe blockchain, nimic nu poate fi șters din sistem. Anterior, toate sesiunile de vot curente și anterioare erau într-o singură listă, dar dacă un organizator planifica numeroase sesiuni de vot, era greu să se stabilească care era încă în desfășurare.

Alexander Sazonov, Head of Polys, comentează îmbunătățirile sistemului: „Analizăm toate sugestiile clienților noștri și ne propunem să implementăm rapid cele mai solicitate funcții. De exemplu, pe măsură ce procesul de luare a deciziilor comune, care se întâmpla anterior în persoană, s-a mutat în mediul online, buletinele de vot standard nu iau întotdeauna în considerare toate caracteristicile unei astfel de sesiuni de vot. Am observat că unii dintre clienții noștri au avut tendința de a crea o serie de sesiuni de vot, toate având loc în același timp. Am actualizat platforma noastră cu aceste noi metode și caracteristici de vot, astfel încât clienții noștri să nu fie nevoiți să aleagă între securitate și comoditate.”

Mai multe informații despre Polys sunt disponibile aici.