Expert IT — July 5, 2021 at 1:59 pm

Tom Sweet, CFO Dell Technologies: Oportunități, creștere și creare de valoare

by

looking-directly-up-at-the-skyline-of-the-financial-district-in-picture-id1215119911În urmă cu un an, vorbeam despre viziunea Dell Technologies de a deveni o companie de tehnologie esențială în era datelor. A spune doar că am îndeplinit această viziune ar fi o subevaluare a realității. Sunt mândru să spun că echipa noastră a continuat să aibă rezultate extraordinare în relațiile cu clienții noștri, iar acest lucru este demonstrat de rezultatele noastre record din primul trimestru.

Însă ceea ce anul 2020 a arătat clar lumii este rolul important pe care îl joacă tehnologia în a ne menține conectați, în a munci, învăța și trăi. Această tendință se va accelera, propulsându-ne mai aproape de viziunea noastră și creând valoare pentru clienții, partenerii, membrii echipei, acționarii și comunitățile noastre.

Oportunitățile industriei

Tendințele industriei macro ne arată că piața IT totală reprezintă o oportunitate de mai multe mii de miliarde de dolari. Astăzi livrăm produsele și serviciile noastre doar unei părți din această piață, piață cu multe oportunități de a ne dezvolta afacerile de bază și de a adopta fațete noi, emergente, ale industriei.

La fel de important, industria crește. Companiile de pretutindeni și-au dublat miza pe transformarea digitală și sunt angrenate într-un ciclu susținut de investiții în tehnologie, stimulate de noua filosofie economică „fă orice de oriunde”. Potrivit IDC, se preconizează că în IT cheltuielile vor crește cu 250 de miliarde de dolari doar în anul 2021.

Dacă privim mai atent, oportunitatea devine și mai clară în privința activității noastre de bază. Piața noastră adresabilă crește de două ori mai repede decât produsul intern brut în următorii patru ani.

În 2019, piața totală adresabilă (TAM) pentru ecosistemul extins al computerelor a fost de aproximativ 600 de miliarde de dolari. În anul 2025, va crește la 750 de miliarde de dolari, conform previziunilor, datorită investițiilor destinate lucrului hibrid și la distanță și a sporirii numărului de PC-uri în gospodării.

Același lucru este valabil și în infrastructură. TAM în 2019 a fost de aproximativ 150 miliarde de dolari. Ne așteptăm să atingă 200 de miliarde de dolari până în 2025. Aceasta înseamnă creștere în domenii precum servere, stocare și rețele, domenii în care suntem puternici, și infrastructură hiperconvergentă, sector în care inovăm pentru viitor.

Anul trecut ne-a întărit convingerea că viitorul este multicloud, iar clienții noștri au nevoie de un partener precum Dell care să îi ajute să navigheze în lumea mediilor de operare cloud. Clienții au nevoie de un partener de încredere cu expertiza, portofoliu și ecosistemul care să le aducă avantaje competitive.

Oportunitățile din industrie sunt imense și în creștere, ca și multicloudul, și avem condițiile să câștigăm.

Strategia de creștere

Strategia noastră de creștere pe termen lung rămâne neschimbată, dar, așa cum am făcut întotdeauna, continuăm să evoluăm și să ne orientăm spre zone de creștere atunci când și unde apar. Vedem o oportunitate enormă de a stimula creșterea și de a crea ulterior valoare pentru părțile interesate, concentrându-ne pe trei domenii cheie:

Tom_Sweet
Tom Sweet, CFO Dell Technologies

Consolidarea, dezvoltarea și modernizarea afacerilor noastre de bază: computere, servere și stocare. În primul trimestru fiscal, toate afacerile noastre de bază au crescut și, important, am câștigat cotă de piață la stocarea mid-range – o piață țintă pentru noi, în care căutăm să ne extindem baza de clienți și leadershipul. De asemenea, am lansat primele noastre oferte APEX, portofoliul nostru de soluții IT as-a-service. Marca APEX marchează o schimbare pentru Dell în timp ce ne reimaginăm și modernizăm afacerea în concordanță cu rezultatelor clienților, dar asta nu înseamnă că suntem noi în domeniul as-a-service. Am sprijinit clienți precum GE să ofere soluții bazate pe acest model care aduc siguranță și eficiență.

Inovație, integrare și parteneriate pentru a construi ecosistemul tehnologic al viitorului

Acestea se bazează pe filozofia legată de inovație și, împreună cu dimensiunea afacerii noastră, reprezintă un avantaj competitiv pentru Dell. Când vorbim despre ecosistemul viitorului, aceasta include „prima și cea mai bună” alianță cu VMware – care urmează să fie oficializată în curând într-un acord comercial în desfășurare printr-o tranzacție spinoff. Dar include, de asemenea, inovarea și integrarea în ecosistemul nostru a unor parteneriate cu valoare adăugată, cum ar fi noua noastră colaborare cu Equinix, o companie de infrastructură care lucrează cu noi pentru a oferi clienților soluții în cloud, menținând în același timp controlul asupra propriilor date.

Orientarea spre oportunități de creștere cu valoare ridicată, unde avem un drept unic de a câștiga, cum ar fi cloudul hibrid și privat, edge computing, telecom și managementul datelor. Aceste zone extind TAM-ul nostru cu încă 75 de miliarde de dolari astăzi, iar aceste piețe sunt în creștere. Am comunicat recent noutăți despre noile noastre soluții edge și despre infrastructura și ecosistemele telecom deschise, cloud native. Aceastea sunt primele dintre numeroasele soluții care vor veni în timp și prin care sprijinim clienții, cum sunt Vodafone și DISH Network, să obțină mai multă valoare din oportunitățile tehnologiilor edge. Gartner prevede că 75% din datele organizației vor fi create și prelucrate în afara centrelor de date sau a cloudului până în 2025. Este următorul câmp de luptă în tehnologie și suntem poziționați să conducem în acest spațiu datorită acoperirii și expertizei noastre globale în ceea ce privește capacitățile de calcul distribuit.

Valoare pentru stakeholder

Pe măsură ce urmărim aceste oportunități promițătoare de creștere, ne concentrăm, de asemenea, pe crearea de valoare pentru acționari prin alocarea disciplinată a capitalului și execuția consecventă. Mentalitatea noastră ne aliniază aproape de interesele acționarilor noștri. Ne așteptăm să obținem un rating de investiție bun după încheierea tranzacției spin cu VMware. În viitor, vom reinvesti în oportunități de creștere în interesul acționarilor și vom urmări fuziuni și achiziții care să ne accelereze strategia – totul, menținând în același timp ratingul de investiții.

Lucrez pentru Dell de 24 de ani și sunt mândru de modul în care am inovat și evoluat continuu pentru a satisface nevoile în schimbare ale clienților noștri. Ne-am reinventat categoriile și pe noi înșine de multe ori. Și o facem din nou. Ceea ce a făcut Dell pentru PC în anii 80 și datacenter în anii 90, vom face din nou în era datelor.

Iar vremurile sunt potrivite. Tehnologia nu a fost niciodată mai relevantă și mai importantă pentru modul în care ne trăim viața. Economia globală își revine, iar piața IT crește. Vântul suflă în pânzele Dell și confirmăm capacitatea de a ne executa strategia, de a ne dezvolta și de a ne realiza viziunea de a deveni compania tehnologică esențială a erei datelor. Și atunci când o vom face, vom crea o valoare diferențiată și durabilă pentru stakeholderii din întreaga lume.