Cloud Computing, Securitate — July 5, 2021 at 12:40 pm

Virtual Private Sever (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

by

EBU_Solutii_IoT2Fiecare business are nevoi diferite. De aceea Vodafone pune la dispoziția companiilor o soluție de server virtual (VPS) care le permite acestora să-și configureze mașinile virtuale cu resurse și aplicații dedicate nevoilor specifice.

Un centru de date (Data Center) este o locație fizică ce găzduiește un număr mare de servere. Serverele pot fi utilizate pentru activități diverse, începând de la simpla stocare/arhivare de informații (back-up) până la web hosting, client email, banking, plăți online sau orice altă activitate care necesită acces la Internet.

Vodafone România pune la dispoziția clienților săi o soluție de server virtual (VPS) ce rulează pe o infrastructură fizică dedicată instalată în cluster, oferit în regim “as a service” prin intermediul unui centru de date. Siguranța soluției este oferită de redundanța la nivel de infrastructură și la nivel de platformă.

Utilizând tehnologiile de virtualizare de la Hyper-V sau Vmware, serverul virtual (VPS) reprezintă o alternativă la serverele fizice (hardware) deoarece oferă un grad sporit de flexibilitate și control al infrastructurii. De asemenea, permite utilizatorului final să eficientizeze și să reduca cheltuielile departamentului IT.

0001Un server virtual permite utilizatorului să adauge sau să modifice cu rapiditate, în funcție de necesitățile sale: procesoare / memorii RAM / spații de stocare / sisteme de operare / firewall-uri / soluții Anti-virus / aplicații baze de date.