Analiza — July 15, 2021 at 1:01 pm

Piața cloud computing va ajunge la 287,03 miliarde de dolari până în 2025

by

Piața cloud computing va ajunge la 287,03 miliarde de dolari între anii 2021 și 2025, în timp ce CAGR va coborî 17% în perioada analizată, reiese dintr-un studiu realizat de Technavio, care a monitorizat acest segment.

IRTNTR70507Pandemia COVID-19 continuă să transforme evoluția diferitelor industrii; cu toate acestea, impactul imediat este variat. În timp ce unele industrii vor înregistra o scădere a cererii, vor fi multe care nu vor fi afectate vizibile de pandemie și vor avea oportunități de creștere promițătoare. COVID-19 va avea un impact ridicat asupra pieței de cloud computing.

Din studiul realizat de Technavio, reiese că segmentul principal din această piață este SaaS, iar cloud computing este tot mai atractiv pentru reducerea costurilor.

Trecerea, tot mai accentuată, la cloud computing pentru reducerea costurilor determină în special creșterea ei, deși factori precum problemele de integrare a sistemului pot împiedica această evoluție.

Una dintre tendințele cheie din piața cloud computing, conform Technavio, este aceea că IMM-urile au început să se orienteze către soluții publice pentru scalarea hardware-ul și resursele. În același timp, în afară de reducerea CAPEX, soluțiile de cloud computing pot facilita stocarea, procesarea și comunicație mai rapide. Cloud-ul permite, de asemenea, implementarea aplicațiilor fără a fi nevoie de noi capacităților de stocare.

Din raport reiese și faptul că serviciile cloud oferă securitate, facilitează utilizarea optimă a resurselor și asigură fiabilitatea unui server dedicat și a resurselor cloud, iar acești factorii generează venituri în creștere pentru furnizori, contribuind la evoluția pieței cloud computing.

Un trend critic în piața cloud computing este creșterea edge computing și trecerea către „serverless computing”; companiile foarte mari au adoptat edge computing pentru a îmbunătăți timpul de răspuns și a reduce latența.

Creșterea vitezei de generare a datelor în industriile end-user a creat o cerere pentru platforme edge tot mai avansate tehnologic, iar furnizorii se concentrează pe dezvoltarea și introducerea platformelor edge computing care vor ajuta clienții să își îmbunătățească capacitățile de gestionare a datelor la marginea rețelei.