Enterprise Software — July 16, 2021 at 1:24 pm

Instrumente de bază pentru digitalizarea afacerii

by

După un an extrem de provocator, perspectivele companiilor pentru anul în curs sunt ceva mai optimiste. Impulsionați de perspectiva ca situația sanitară globală să fie readusă sub control într-un viitor nu foarte îndepărtat, operatorii economici din întreaga lume se pregătesc să își tureze motoarele și să se concentreze din nou pe creștere. Iar același lucru ar trebui să faceți și dumneavoastră, așa cum sugerează un studiu EY de la sfârșitul anului 2020.

digitalizarea-afacerii-erp-soft-contabilitateDin experiența cu propriii clienți, echipa Wizrom este de acord că, la începutul acestui an, una din principalele priorități pentru companii din majoritatea industriilor se referă la transformarea digitală: „Multe companii private au realizat că, dacă nu accelerează schimbările tehnologice, nu vor supraviețui pandemiei. De aceea, și în 2021, accentul cade pe investiția în noi tehnologii și utilizarea mai eficientă a celor existente. Soluțiile tehnologice care îmbunătățesc eficiența afacerii și software-ul disponibil de la distanță se numără printre modalitățile care ar putea permite companiilor private să își consolideze relațiile cu clienții, să își asigure un avantaj competitiv și să câștige cotă de piață ”, crede Adrian Bodomoiu, director general Wizrom Software.

O companie modernă poate și ar trebui să profite de instrumente tehnologice pentru a funcționa în cel mai eficient mod posibil. O parte din aceste instrumente îmbunătățesc productivitatea, în timp ce altele scad riscul apariției de erori sau elimină activități rutiniere care consumă timpul echipei. Dacă sunteți în căutarea unor astfel de unelte care să vă ajute în oricare dintre aceste direcții, din experiența noastră, următoarele 3 opțiuni sunt locuri excelente de pornire.

1. Software de contabilitate

Contabilitatea este, fără îndoială, una dintre părțile esențiale din orice afacere. De aceea, alegerea celui mai bun software de contabilitate, potrivit nevoilor dumneavoastră specifice de business, este extrem de importantă. Un lucru absolut necesar este o soluție care poate fi utilizată rapid după implementare și care să nu necesite o pregătire specializată îndelungată. În acest fel, puteți să vă utilizați mai eficient timpul și să folosiți soluția pentru a monitoriza cu ușurință toate elementele cheie, de la cash flow la cheltuieli, active sau alte date esențiale de afaceri. În plus, un soft contabil precum WizCount, ce include o funcționalitate simplă cu ajutorul căreia să consultați bilanțurile prin rapoarte clare și atractive vizual, este o alegere excelentă atât pentru antreprenorii aflați la început de drum, cât și pentru managerii experimentați.

2. Software de salarizare

Salariile reprezintă unul dintre cele mai importante costuri în majoritatea companiilor, iar orice greșeală în plata acestor salarii poate fi un coșmar, cu consecințe variind de la satisfacția scăzută a angajaților la probleme juridice costisitoare. Aplicațiile software de salarizare de calitate precum WizSalary le permit utilizatorilor să proceseze cu precizie și eficiență salarizarea, fișele de plată, pontajele sau bonusurile de sfârșit de an. Un soft de payroll ușor de utilizat poate fi o adevărată salvare mai ales pentru companiile mici, simplificând activitățile zilnice și garantând că satisfacția și moralul angajaților rămân ridicate, prin gestionarea competentă  a salariilor.

3. ERP

Pentru multe companii în creștere, întrebarea care se pune nu este dacă vor avea nevoie de un software de planificare a resurselor (soft ERP), ci când. Pe măsură ce o companie crește, crește și cantitatea de date generate, precum și sursele de date care necesită urmărite. Gestionarea tuturor acestor informații cu ajutorul mai multor platforme devine, în timp, costisitoare și consumatoare de timp, fără să menționăm, măcar, riscurile mari de apariție a erorilor.

Beneficiul cel mai important ce rezultă din implementarea unui ERP este creșterea eficienței. Un soft ERP precum WizPro elimină procesele repetitive și reduce nevoia de a introduce manual informații. Software-ul este, de asemenea, capabil să crească eficiența proceselor de afaceri și să simplifice munca de colectare a datelor într-o singură bază de date comună, din toate departamentele diferite ale unei companii.

Un alt beneficiu important al WizPro este, în plus, faptul că este capabil să se adapteze nevoilor în schimbare ale unui business pe măsură ce acesta crește, eliminând necesitatea de a achiziționa o soluție nouă odată ce afacerea a crescut.

Chiar dacă ultimul an a fost dificil și a necesitat multe adaptări, multe companii au reușit și să profite de pe urma ajustărilor făcute și să iasă în față. La intrarea în 2021, a vă păstra o mentalitate agilă și adaptabilă vă garantează că veți rămâne cu un pas înaintea evenimentelor și veți fi pregătit pentru orice ar putea urma.