NEW TECHNOLOGY, Productie — July 16, 2021 at 10:42 am

Trei tendințe care modelează viitorul producției industriale

by

În 2020, pandemia a forțat industria prelucrătoare să regândească modul în care funcționează. Peste noapte, lanțurile de aprovizionare și liniile de producție au fost supuse unor schimbări seismice, iar fabricile au trebuit să se adapteze pentru a proteja angajații împotriva amenințării constante a COVID-19.

de Paul Bresnahan, VP and Head of our Manufacturing Industry la Fujitsu America

banner-landing_tcm23-5333285_tcm23-2750227-32Astăzi, la un an de la declanșarea pandemiei globală, ea continuă să aibă un impact profund asupra vieții și mijloacelor noastre de trai. În mijlocul nebuniei, am văzut cum cei care foloseau deja soluții digitale erau mai bine poziționați pentru a rezista furtunii, cu capacitatea lor de a se deplasa mai repede și mai departe decât competitorii lor în timpul crizei.

Dar am văzut și producători de toate formele și dimensiunile, indiferent de domeniul de activitate – de la producția de role de toaletă la industria aerospațială – investind acum în digitalizare pentru a ține pasul cu cerințele din prezent sau asigurându-se că sunt echipați pentru a face față cererilor de mâine.

Oricum ar fi, devine din ce în ce mai clar că, dacă nu ați făcut încă primul pas către digitalizare, este timpul să faceți tranziția și să treceți de la producția clasică la cea inteligentă. Dar ceea ce este și mai clar este cazul nenegociabil de plasare a oamenilor în centrul activității dvs.

În calitate de producători, înțelegem acest lucru și am învățat și din evenimentele de anul trecut. Pe baza acestor experiențe și a modului în care am văzut clienții noștri adaptându-se și inovând, există trei tendințe cheie pe care le vedem evoluând în cadrul industriei.

1. O privire continuă către localizare
În istoria recentă, lanțurile de aprovizionare s-au concentrat în principal pe reducerea costurilor și creșterea profitabilității, ceea ce a dus adesea la globalizare și la privirea către teritorii low-cost precum China. Dar provocările logistice ale pandemiei au determinat o luptă disperată către lanțuri de aprovizionare mai aproape de casă.

Acest lucru a rescris modul în care lumea face afaceri. Dar nu este totul rău, de fapt, departe de așa ceva. Prin apropierea producției, companiile locale beneficiază de o intrare mai rapidă pe piață, de creșteri ale locurilor de muncă și de reziliență. În plus, companiile – și planeta noastră – vor fi, de asemenea, recunoscătoare pentru amprenta redusă de carbon.

Cu toate acestea, punerea în practică va necesita investiții continue în automatizare, IoT și AI, pentru a simplifica operațiunile și a reduce costurile cu forța de muncă pentru a fi aliniate la tarifele globale. În restul anului 2021, va fi esențial să începeți planificarea pe termen lung și crearea de rețele cu furnizorii autohtoni, pentru a vă asigura că maximizați capacitatea lanțurilor de aprovizionare locale.

2. Transformarea digitală a fabricii
Transformarea digitală (DX) a fost unul dintre multele cuvinte cheie din ultimul deceniu. Dar dacă ai crede că va dispărea, te-ai înșela foarte mult. DX va continua să fie vitală pentru întreprinderi, în special pentru cele din industria prelucrătoare, pe măsură ce ne îndreptăm către localizare și necesitatea de a avea tehnologii inteligente în fabrică.

Creșterea concurenței pune presiune pe companii pentru a reduce costurile, pentru a îmbunătăți experiența clienților și pentru a crește profitabilitatea. Tehnologia este un factor esențial în acest sens și va fi imperativ să investim în tehnologii emergente, cum ar fi automatizarea, bazele de date și analizele, AI, IoT și 5G, pentru a avea un nivel de competitivitate egal cu concurenții.

A face acest lucru nu va fi fără provocările și va fi necesară disponibilitatea de a îmbrățișa schimbarea la toate nivelurile operațiunii dumneavoastră. Dar, odată ce ați reușit, vă veți întreba cum ați trăit până acum fără conectarea oamenilor, proceselor și mașinilor pentru a crește eficiența. Sau transparența care vă oferă vizibilitate pentru luarea deciziilor în timp real, pentru a numi doar două dintre numeroasele beneficii ale unei fabrici inteligente.

3. O abordare a oamenilor în primul rând
În pofida acestui val iminent de noi tehnologii – și indiferent de ceea ce vă vor face să credeți cei care anunță probleme ca urmare a noilor tehnologii – este acum clar că, deși automatizarea va înlocui unele locuri de muncă, va crea și noi oportunități. Tehnologia este un mijloc de a elimina rolurile banale, manuale, astfel încât forța de muncă se poate concentra pe sarcini mai semnificative, vitale pentru afaceri.

Oamenii sunt forța motrice pentru schimbare. Așadar, îmbunătățind personalul și punând aceste noi tehnologii în mâinile lor, vor găsi modalități de a furniza servicii mai bune, mai rapide și mai aproape de ceea ce cer clienții, în același timp inspirând inovația continuă.

Așa cum am văzut de la începutul COVID-19, producătorii vor continua să colaboreze îndeaproape cu clienții pentru a ține pasul cu cererea crescândă și pentru a oferi o experiență consecventă clientului prin personalizare, transparență radicală și răspuns rapid. Eliberarea forței de muncă și dotarea acestora cu toate abilitățile necesare va fi una dintre cele mai eficiente modalități de a realiza acest lucru.

În cele din urmă, viitorul producției este în mâinile noastre, așa că noi trebuie acum să canalizăm experiența din anul trecut pentru a pune bazele succesului viitor. Procedând astfel, putem construi un spațiu de lucru mai bun, o forță de muncă și o lume mai bune, cu oameni și sustenabilitate în centrul său.

Contactați-ne astăzi pentru a vedea cum vă putem ajuta.