Inovatii — July 19, 2021 at 5:51 pm

Connatix primește investiții semnificative de la Court Square Capital Partners

by

Connatix, companie lider în domeniul tehnologiei video pentru publisheri și agenții de publicitate premium, a semnat un acord definitiv prin care primește o investiție importantă de la Court Square Capital Partners. Prin parteneriatul cu Court Square, una dintre cele mai experimentate echipe de private equity, Connatix intenționează să-și extindă acoperirea globală și să accelereze inovarea produselor, continuând să își dezvolte echipa de R&D din România.

Businessman using tablet analyzing sales data and economic growth graph chart on virtual interface. Business strategy. Abstract icon. Digital marketing.Fondat în 2014, Connatix are ca scop susținerea publisherilor și agențiilor de publicitate, pentru ca aceștia să ofere experiențe video premium. Platforma end-to-end include playerul video online de top, formate de monetizare turn-key și un adserver integrat, special concepute pentru video. Cluj-Napoca este locul pe care centrul de R&D al companiei îl numește acasă. Echipa dezvoltă tehnologii și produse de ultimă generație, valorificând tehnici de Artificial Intelligence și de automatizare pentru a crea noi produse, inclusiv prima targetare contextuală si un Video Marketplace, bogat în videoclipuri dinamice actualizate, create de Connatix pentru publisheri. Connatix lucrează cu peste 3.000 de publisheri din întreaga lume, cu peste 1.000 advertisers și este direct integrat cu cele mai mari platforme DSP.

Investiția Court Square Capital va ajuta Connatix să accelereze creșterea prin inițiative strategice M&A și să își extindă acoperirea prin aducerea tehnologiilor video de top pe piețele internaționale prioritare până la sfârșitul acestui an. Deși Connatix a început deja să valorifice puterea unică a datelor contextuale pentru publicitatea video, această investiție va ajuta compania să își extindă în continuare ofertele de succes, cu inovații care vor reduce decalajul dintre advertiseri și publisheri.

„Încă de la început, misiunea Connatix a fost de a ajuta publisherii să își dezvolte afacerile cu ajutorul experienței video de succes”, a declarat David Kashak, CEO și co-fondator al Connatix. „Suntem încântați să colaborăm cu Court Square Capital pentru a continua această misiune pe măsură ce intrăm în următoarea etapă de creștere. Experiența lor extinsă, amploarea cunoștințelor și viziunea comună pentru potențialul de creștere al Connatix i-au făcut partenerul ideal de investiții.”

„Connatix a cunoscut o creștere impresionantă, devenind lider pe piață”, a declarat Kevin White, partener la Court Square Capital. „Court Square are o lungă istorie în sprijinirea companiilor lider de piață, și suntem încântați să împărtășim expertiza și resursele noastre cu Connatix, explorând canalele de creștere organică și oportunitățile de M&A care mențin succesul global.”

Pentru a propulsa inovarea de top a Connatix, compania va continua să investească în comunitatea tech din România. În prezent, compania are aproape 100 de angajați la biroul din Cluj-Napoca, majoritatea în domeniu cercetării si dezvoltării. România este esențială pentru creșterea și dezvoltarea tehnologiei și a platformelor companiei.

David Kashak va rămâne CEO al Connatix și va fi membru al consiliului de administrație alături de co-fondatorul și COO-ul Oren Stern. Volition Partners, unul dintre primii investitori în Connatix, va rămâne implicat în companie. William Blair & Company a fost consilier financiar pentru Connatix.