Networking — July 21, 2021 at 1:18 pm

Soluțiile ATEN VE8950 simplifică și eficientizează distribuția de conținut audio/video

by

Pentru a comunica mai bine și mai eficient cu publicul larg, tot mai multe companii și organizații din diferite domenii de activitate apelează în prezent la conținut audio/video. Indiferent dacă este vorba despre anunțuri de publicitate și diverse campanii de marketing sau despre informații de interes public, indiferent dacă sunt ecrane singulare plasate în diverse locații pentru o rază de acțiune extinsă sau configurații de tip video wall pentru un impact vizual mai puternic, vizualul se dovedește întotdeauna a fi calea cea mai eficientă de comunicare.

ATEN_ve8952t_ve8952r_banner_02Trebuie precizat însă că, de la crearea materialului video care trebuie comunicat și până la afișarea sa în punctele cheie, sunt câțiva pași importanți care trebuie efectuați. În primul rând, pentru o eficiență optimă, echipamentele de redare ar trebui să fie amplasate într-un loc central, precum o cameră de monitorizare și control, în timp ce dispozitivele de afișare trebuie poziționate periferic. Asta presupune însă distanțe cu mult peste capabilitățile interfețelor video actuale, ceea ce obligă utilizatorii să apeleze la alte medii de comunicații, precum infrastructura IP. La ora actuală, există pe piață o serie de soluții care facilitează transmiterea de conținut audio/video prin intermediul rețelelor IP, însă ele se dovedesc de multe ori rigide și neintuitive, satisfăcând prin urmare numai parțial cerințele și nevoile utilizatorilor.

Plecând de la ideea unei soluții video via IP complete, ușor de instalat, configurat și operat, dar, în același timp, cu funcționalitate multiplă, ATEN a creat gama VE8950. Aceasta conține un dispozitiv de transmisie – VE8950T 4K HDMI over IP Transmitter – unul de recepție – VE8950R 4K HDMI over IP Receiver – și o aplicație software de control pentru dispozitive mobile – VE8900/VE8950 Control App – Mobile App. În principiu esență, tot ce trebuie să facă utilizatorul este să stabilească ID-urile echipamentelor cu ajutorul butoanelor dedicate de pe carcasele acestora, să conecteze sursa de semnal la Transmitter și dispozitivul de afișare la Receiver, iar apoi să le conecteze pe ambele la rețea. În încheiere, mai rămâne doar configurarea software – o operație care decurge rapid, datorită interfeței web intuitive de administrare – VE Manager. După instalarea și configurarea cu succes, se pot transmite semnale HDMI 4K pe distanțe de câteva sute de metri, cu opțiunea extragerii conținutului audio sau a adăugării de conținut audio dintr-o altă sursă.

ATEN_Diagram_VE_Series_Diagram_New_Line-3În ciuda instalării extrem de simple, VE8950T și VE8950 sunt echipamente deosebit de complexe, care asigură un maximum de flexibilitate în funcționalitate. Astfel, ele pot fi utilizate pentru a afișa aceeași imagine pe mai multe ecrane în modul Splitter, pentru a compune o imagine de mari dimensiuni din mai multe ecrane în modul Video Wall, sau pentru a extinde întreaga rețea audio/video în modul Daisy Chain. Astfel, VE8950T și VE8950 suportă configurații de tip video wall formate din până la 8×8 ecrane, precum și conectarea în cascadă a până la 30 de dispozitive. Toate aceste caracteristici le transformă în soluția perfectă pentru sisteme de afișare publică digitală, sisteme de supraveghere și instalări de mari dimensiuni, precum hoteluri, aeroporturi, campusuri universitare, retail și centre expoziționale.

Opțiunile de control sunt și ele multiple. Astfel, utilizatorul are la dispoziție butoanele fizice amplasate pe carcasele dispozitivelor, dar și posibilitatea conectării de echipamente periferice pe interfață USB, precum tastatură, mouse, drive-uri flash, imprimante și altele, dar și de echipamente seriale pe interfață RS-232, precum ecrane tactile sau scanere de coduri de bare. Acestora li se adaugă un canal IR bidirecțional și managementul prin interfața Ethernet. Și mai trebuie adăugat că, pe lângă VE Manager, ATEN mai furnizează și o aplicație de control pentru dispozitive mobile – VE8900/VE8950 Control App – Mobile App. Cu ajutorul ei, utilizatorul poate vedea rapid toate dispozitive compatibile din rețea și se poate autentifica în meniul de administrare al oricăruia dintre ele, pentru ca mai apoi să vizualizeze imaginile afișate și să aleagă sursele de semnal dorite. Astfel, controlarea conținutului afișat pe mai multe ecrane și chiar configurațiilor de tip video wall sunt posibile direct de pe telefonul mobil, rapid și cu un grad ridicat de mobilitate în aria de acoperire a rețelei.

În concluzie, gama ATEN VE8950 nu este doar o altă soluție video-over-IP, ci este o soluție hardware-software completă, care oferă o modalitate ușoară de transmitere a conținutului audio/video prin intermediul unei rețele IP, perfectă prin ușurința în utilizare și prin capabilitatea de a adresa scenarii de utilizare diferite. Mai multe detalii puteți afla de la experții ATEN sunând la: +4031-425-7746, precum și prin canalul de parteneri din România.