Inovatii — July 22, 2021 at 4:05 pm

Finanțări pentru dezvoltarea de soluții bazate pe blockchain

by

ONTOCHAIN, proiect finanțat de Uniunea Europeană, a lansat cel de-al doilea apel de finanțare la care pot să aplice inovatori în tehnologia Internetului, care vor să dezvolte un nou ecosistem software bazat pe ontologii transparent și de încredere.

Diagonal chain, a blockchain concept, gray closeupBugetul alocat pentru a susține cele mai bune propuneri ajunge la 1.320.000 de euro, iar participanții vor primi granturi de până la 145.000 de euro (finanțare equity-free), mentorat gratuit și acces gratuit la infrastructură de top (iExec and MyIntelliPatent).

„Când am lansat prima cerere de finanțare ONTOCHAIN, 17 echipe formate din cei mai buni inovatori au primit oportunitatea de a stabili aspectele ce țin de proiectarea de bază a ecosistemului ONTOCHAIN, care vor fi implementate de echipele selectate în cea de-a doua cerere. Ajungând în cea de-a doua fază a proiectului ONTOCHAIN, nu putem fi decât încântați, observând că ecosistemul capătă formă și se dezvoltă frumos, că putem genera conținut și informații de încredere în NGI. Ne așteptăm ca în cea de-a doua fază participanții selectați să se implice cu același entuziasm ca toți cei implicați până acum și să contribuie într-un mod excepțional la crearea unui internet mult mai transparent”, a spus Caroline Barelle, coordonator ONTOCHAIN.

Temele vizate de proiect

Persoanele care vor aplica trebuie să înscrie o propunere care să vizeze una dintre următoarele teme:

• Decentralized oracles pentru ONTOCHAIN
• Mecanismele pieței pentru ONTOCHAIN
• ONTOCHAIN interoperabilitate & API Gateways
• ONTOCHAIN Network Design și scalabilitate
• Semantic based marketplaces pentru ONTOCHAIN
• Data Provenance în ONTOCHAIN.

Vor fi luate în considerare, de asemenea, și propuneri care să vizeze mai multe teme atâta timp cât vor contribui la consolidarea infrastructurii ONTOCHAIN și la îndeplinirea obiectivului:
„Dezvoltarea unui blockchain scalabil, a unor sisteme de reputație descentralizate și a tehnologiilor web-ului semantic va conduce la generarea unui conținut și a unui schimb de informații de încredere și, de asemenea, a unui schimb de servicii sigur pentru Internetul generației viitoare/ rețelele sociale pentru sectoarele vitale ale economiei Europei”.

12 proiecte vor fi selectate să se alăture unui program de sprijin care va dura 10 luni.

Cum poți să aplici?

Aplicațiile sunt deschise pe F6S până pe 15 septembrie 2021, la ora 17:00 CEST:
https://www.f6s.com/ontochain-open-call-2/apply

Un webinar special va avea loc pe 28 iulie, la ora at 11:00 am CEST, oferindu-le potențialilor aplicanți mai multe informații despre program și despre procesul de înscriere: https://www.f6s.com/ontochain-open-call-2-webinar

Pentru mai multe informații despre cererea de propunere ONTOCHAIN accesați link-ul:
https://ontochain.ngi.eu/apply