Securitate — July 29, 2021 at 1:07 pm

Securitatea ca nevoie holistică

by

FUJ152F-65-Fujitsu-SAP-S4HANA-Series_5118x3416_v1Conform Fujitsu, unul din cei mai mari producători mondiali de tehnologie, la ora actuală securitatea trebuie cimentată la baza oricărei afaceri bazate pe date. Asta înseamnă protecţia nu doar a sistemelor IT, ci şi a sistemelor operaţionale (OT) care operează la nivelul nivelului de producţie.

Realitatea arată că, de dată mai recentă, cele două tipuri de sisteme au ajuns să fie din ce în ce mai conectate prin intermediul unor protocoale standard de conectivitate, cum ar fi TCP/IP şi Wi-Fi.

Asta face sistemele OT mai vizibile pentru sistemele IT, ceea ce înseamnă un avantaj real în oferirea factorilor de decizie de date corecte asupra performanţelor, mediului de lucru şi ciclurilor de viaţă ale maşinilor.

Dezavantajul este că astfel sistemele OT devin mai vulnerabile la atacurile cibernetice. Iar această situaţie e complicată de faptul că multe firme sunt în stadiul în care o parte din sistemele OT sunt vechi şi o parte sunt noi, ceea ce duce la apariţia de diferenţe de securitate.

Pentru adresarea tuturor acestor probleme, Fujitsu propune pieţei soluţiile sale dezvoltate împreună cu SAP. Conform firmei, tehnologiile de conectivitate IT-OT înseamnă furnizarea de medii securizate care să permită firmelor client să maximizeze beneficiile integrării. Iar un bun punct de plecare pentru firmele client este utilizarea unui model de maturitate pentru înţelegerea nivelului curent de securitate OT.

O bună planificare de la început, aşa cum se întâmplă adesea cu sistemele IT, reprezintă cea mai bună şansă de a permite datelor să circule în mod securizat între sisteme, simultan cu adăugarea de valoare pentru afacere.