Securitate — July 29, 2021 at 2:30 pm

Symantec avertizează asupra securităţii aplicaţiilor mobile

by

cyber security, digital crime conceptDupă ce a analizat timp de cinci ani modul cum se comportă aplicaţiile mobile din sistemele iOS şi Android din punct de vedere al transmiterii securizate de date, firma de securitate Symantec a publicat recent câteva rezultate extrem de interesante.

Astfel, 7% din aplicaţiile mobile iOS, respectiv 3,4% din cele Android transferă în mod activ date către servicii nesigure de reţea, dezactivând validarea SSL.

În cei cinci ani de studiu, aplicaţiile iOS vulnerabile nu s-au îmbunătăţit, anul 2020 aducând cel mai mare număr de aplicaţii vulnerabile. În schimb, aplicaţiile Android s-au îmbunătăţit de la an la an, ajungând la un procent de vulnerabilitate de 2,4% faţă de 5% în 2017.

Au fost descoperite aplicaţii vulnerabile în toate categoriile, cele mai multe fiind în zona de “Jocuri”, acestea fiind urmate îndeaproape de zona de “Financiar”.

Având în vedere astfel de rezultate, Symantec propune firmelor soluţia Symantec Endpoint Security (SES), care protejează dispozitivele mobile corporate de vulnerabilităţi apărute ca urmare a neglijenţelor dezvoltatorilor de aplicaţii. Componenta esenţială a soluţiei, Mobile Threat Defense, este oferită ca parte integrantă SES. SES poate detecta probleme din cadrul aplicaţiei, cum ar fi date private trimise în mod nesigur, şi protejează dispozitivele mobile de alte reţele, sisteme de operare şi ameninţări la nivel de aplicaţii.

Symantec este una din marile firme de securitate din lume ale cărei produse sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks.