Data Center / Storage — August 2, 2021 at 11:10 am

Fujitsu Primeflex pentru Nutanix Enterprise Cloud: Nutanix într-o secundă

by

Fujitsu_Primeflex_for_Nutanix_Enterprise_CloudInfrastructura hiperconvergentă (HCI) a devenit populară pentru organizațiile care vor să își consolideze și să-și scaleze hardware-ul din centrul de date. Pentru a rezolva această problemă, Fujitsu a lansat Nutanix în 2017, iar cel mai recent Primeflex pentru Nutanix Enterprise Cloud face din Fujitsu principalul furnizor cu soluție certificată Intel Select pentru HCI bazată pe Nutanix.

Platforma Primeflex este livrată ca o soluție la cheie preconfigurată și gata de acțiune. Hardwareul vine cu o gamă de rack scalabile Fujitsu Primergy Xeon 1U și 2U cu sistemul de operare cloud Nutanix Acropolis (AOS) preinstalat, iar pentru hipervizare, se poate alege între VMware ESXi sau Nutanix Acropolis HyperVisor (AHV) nativ.

Fujitsu oferă cinci platforme de montare pe rack scalabile Intel Xeon, de la 1P XF1070, la 4P XF9050. Aici, este testat un cluster Fujitsu Nutanix cu trei noduri format din modelele 2P XF3070.

Fujitsu Server Primergy RX2530 M5 1U sunt echipate cu procesoare Xeon Scalable Silver 4210 cu 10 nuclee de 2,2 GHz și 256 Gb RAM. Nodurile au fost configurate pentru stocare hibridă, fiecare cu SSD dual SATA de 960 GB plus patru HDD SAS3 de 2,4 TB.

Pe lângă porturile Gigabit duale încorporate, serverele au adaptoare de rețea dual-port 10Gbase-T pentru clusterizare; Fujitsu oferă și opțiuni de adaptor de 25 GbE. Pentru a conecta toate nodurile împreună, Fujitsu oferă Pswitch 2048T, cu 48 de porturi de cupru de 10 GBase plus șase porturi de fibră QSFP + 40GbE.

Fiecare nod poate fi gestionat de la distanță cu controlerul iRMC S5 Fujitsu inclus și portul Gigabit dedicat.

Configurarea și gestionarea PrimeFlex se efectuează, în mod normal, de pe consola Nutanix Prism, iar caracteristicile disponibile vor depinde de licență. Sistemul testat are AOS Starter, pentru implementări la scară mică și acceptă extinderea clusterului până la 12 noduri.

În sistem sunt o mulțime de caracteristici prezente, inclusiv instantanee compatibile cu VM, clone, nivelarea datelor, extinderea și contracția clusterului, deduplicarea cache-ului, un factor de redundanță (RF) de 2 și gestionarea clusterelor multiple cu Prism Central. Edițiile AOS Pro și Ultimate vizează implementări mai mari și o caracteristică cheie este scalabilitatea enormă, deoarece clusterele locale pot suporta un număr nelimitat de noduri și VM-uri.

Pentru stocare, toate SSD-urile și HDD-urile nodului sunt plasate automat într-un singur pool de stocare pe niveluri, cu containere self-service, gestionare și stocare generală deja create și gata de utilizare.

Extinderea clusterului este simplă: trebuie rulată o sesiune SSH pentru a configura adresele IP CVM și AVH VM, plus adăugate noduri suplimentare Fujitsu.

Implementarea ușoară a unui HCI bazat pe Nutanix se poate face cu soluțiile Fujitsu. Primeflex pentru Nutanix Enterprise Cloud este livrată cu toate componentele preinstalate și preconfigurate, astfel încât clusterul Nutanix funcționează direct din cutie.

Soluția testată a fost livrată pe hardwareul serverului Fujitsu Primergy și iar implementarea – de la cablare la clustering, nu durează mai mult de două ore. În plus, are inclus suport complet pentru trei ani, cu acces SPOC 24×7 la o linie de asistență, răspuns de 9×5 de două ore pentru suport software de nivel 1/2 și răspuns de 9×5 de patru ore pe – suport hardware pentru site.