COMUNICATE — August 2, 2021 at 11:05 am

Orange România, cea mai bună rețea din România

by

image001Pentru al patrulea an consecutiv, Orange România este recunoscută de Ookla cu premiile Speedtest Awards™* și este recompensată la toate categoriile disponibile cu premii pentru: „Cea mai rapidă rețea fixă”, „Cea mai rapidă rețea mobilă”, „Cea mai mare acoperire mobilă” și „Cea mai bună rețea mobilă”. Totodată, performanțele rețelei sale 5G și ale rețelei sale fixe au fost recunoscute pentru prima dată de către Ookla.

Premiile acordate se bazează pe măsurătorile realizate de către utilizatorii români ai aplicaţiei Speedtest® din prima jumătate a anului 2021 pentru operatorii telecom din România. Totodată, aceste premii reprezintă un bun barometru, independent și obiectiv, al calității serviciilor de internet mobil și fix, dar și al experienței pe care utilizatorii români o au în condiții reale de utilizare.

Astfel, în cazul măsurătorilor de viteză pentru rețelele mobile, Orange România a obținut un loc fruntaș, oferind o viteză de download cu aproape 30% mai mare decât următorul operator clasat, în timp ce viteza de upload a fost cu 20% mai mare față de cel de-al doilea operator clasat. Aceste date includ măsurători ale testelor de rețea mobilă efectuate prin intermediul aplicației Speedtest® de la toți operatorii telecom din România, la nivel național, regional și de oraș, în rețelele 2G, 3G, 4G și 5G.

În cazul testelor de acoperire mobilă, Orange a obţinut un scor de 631 puncte, cu 66 de puncte mai mare decât operatorul care se clasează pe locul doi.

În cazul măsurătorilor pentru rețelele fixe, Ookla a comparat peste 3.5 miloane de teste inițiate de pe întreg teritoriul României de către utilizatori ai aplicației Speedtest®, conectați la o rețea fixă sau de pe telefoane mobile ce utilizează o conexiune Wi-Fi. În urma acestor măsurători, Orange România a ocupat prima poziție, înregistrând viteze de top de 655 Mbps pentru download și 401 Mbps pentru upload.

Performanțe de top în rețeaua Orange 5G

La nici doi ani de la inaugurarea rețelei 5G, Orange a continuat constant extinderea rețelei pentru a oferi cea mai bună experiență de conectivitate consumatorilor, instituțiilor publice și companiilor din cât mai multe orașe. Astăzi, aceasta este prezentă în 20 de orașe, printre care se numără recenta extindere din luna iulie 2021 în Craiova, dar și municipiul București care beneficiază de acoperire în proporție de 100%.

Extinderea reţelei 5G vine în contextul creşterii tot mai mari a consumului de date mobile, dar şi a nevoii clienţilor pentru conectivitate neîntreruptă. În egală măsură, investițiile Orange s-au concentrat atât pe extiderea rețelei 5G, cât și pe performanțele ei, aceasta fiind capabilă să ofere viteze similare celor oferite de serviciul de internet prin fibră optică.

Aceste performanțe se reflectă și în măsurătorile Ookla care au recunoscut Orange drept “Cea mai rapidă rețea 5G din România’’.