Analiza — August 2, 2021 at 5:29 pm

Problemele de conectivitate ameninţă transformările digitale

by

În cadrul unui recent studiu, intitulat Thriving in the ‘next normal’: Digital transformation, post-pandemic business success and the importance of SD-WAN, firma globală de cercetare Techaisle a intervievat lideri IT de pe toate continentele ca să înţeleagă mai bine provocările cu care se confruntă IMM-urile în contextul transformării digitale şi cum se pot ele pregăti mai bine pentru “noua normalitate”.

sd-wanCercetarea a descoperit că IMM-urile care au avut o abordare holistică a transformării digitale au reuşit să atingă creşteri şi profitabilitate mai mari decât firmele care au abordat transformarea digitală sub formă de iniţiative individuale. Mai exact, IMM-urile care au folosit tehnologii SD-WAN pentru rezolvarea problemelor de conectivitate au atins stadii mai avansate de transformare digitală decât firmele care s-au bazat pe tehnologii de networking mai vechi.

Nesiguranţa legată de reţea, care a condus în special la căderi de aplicaţii, a fost o piatră mare de încercare pentru IMM-uri în tentativa lor de a-şi alinia afacerile cu cerinţele post-pandemie. Iar conectivitatea este o verigă esenţială pentru descătuşarea oportunităţilor digitale. În studiu, aproape 90% din IMM-uri au considerat că un management proactiv şi consistent al reţelei este “important” sau “foarte important”. În realitate, studiul a descoperit că problemele legate de conectivitate ajung să ocupe aproape jumătate (47%) din timpul alocat IT-ului de către IMM-uri.

„Pandemia a arătat clar că abilitatea IMM-urilor de a supravieţui se bazează pe agilitatea lor, pe rezilienţa lor şi pe abilitatea lor de a-şi menţine conectivitatea intactă cu clienţii, furnizorii şi restul lumii”, notează autorii studiului. „La ora actuală, o soluţie SD-WAN transformă reţeaua firmei într-un asset al firmei, permiţând economii de costuri, obţinerea de inovaţie şi un suport mai bun pentru conexiunile cloud business-critical.”