EDUCATIE / JOB — August 2, 2021 at 9:53 am

SIMAVI, principal dezvoltator de conșinut în eTraining pentru Comisia UE

by

brussels-4056171_1920Educația este o garanție a progresului. Pentru SIMAVI, este un privilegiu să creeze designul arhitectural și apoi să dezvolte un curs eLearning care să ajute la construirea viitorilor specialiști în orice domeniu.

În timp, a devenit principal dezvoltator de conținut pentru Comisia UE pentru o varietate de organizații precum: DGTaxud, DGHR, Parlamentul European, Curtea de Justiție, DIGIT, DGBudget, JRC, OPOCE, ECDC, EFCA, EUIPO, SEAE, Frontex, EASA și alte instituții importante.

Nominalizați la UK Learning Technology Awards pentru „Excelență în proiectarea conținutului de învățare”

Specialiștii SIMAVI au fost implicați în proiectarea și dezvoltarea unui curs eLearning complet pentru a sprijini și completa practicile de formare existente pentru exercițiul anual de evaluare în cadrul Comisiei Europene. Proiectul aparține Direcției Generale Resurse Umane și Securitate a Comisiei Europene.

Cursul, intitulat „Curs de eLearning pentru a sprijini și a completa practicile de formare existente pentru exercițiul anual de evaluare”, a fost selectat ca finalist la premiile UK Learning Technology Awards pentru „Excelență în proiectarea conținutului de învățare – sectorul public și non-profit”, în noiembrie 2019.

În colaborare cu DGHR, specialiștii în eLearning din SIMAVI au livrat cu succes Designul Instrucțional, procesul de storyboarding și dezvoltarea conținutului. În timpul cursului eLearning creat de specialiștii SIMAVI, angajații sunt invitați să ia parte la exerciții de simulare socială, cum ar fi discuții informale, exerciții de constatare a faptelor, probleme de luare a deciziilor, joc de rol și alte exerciții care asigură succesul într-un rol. Exercițiul îmbunătățește cunoștințele participanților, le stimulează procesul de gândire și le îmbunătățește eficiența. Mai important, oferă o perspectivă asupra personalității angajatului (etică, toleranță, abilități de rezolvare a problemelor, introversiune / extroversiune, adaptabilitate etc.).

Tehnologiile și instrumentele utilizate în acest proiect au fost: Articulate Storyline III, Adobe Suite.

Oamenii de știință învață modul în care funcționează politica și elaborarea politicilor

Joint Research Centre (JRC) este serviciul de știință și cunoaștere al CE, care angajează oameni de știință pentru a efectua cercetări pentru a oferi consiliere științifică independentă și sprijin pentru politica UE.

Acestea creează cunoștințe, gestionează cunoștințele și dau sens cunoștințelor, dezvoltă instrumente inovatoare și le pun la dispoziția factorilor de decizie politică.

Întrucât oamenii de știință cred cu tărie în educație, SIMAVI a proiectat, dezvoltat și implementat cursul de eLearning „Știința în slujba elaborării politicilor: maximizarea impactului personal

Cursul de eLearning a fost conceput pentru a spori gradul de conștientizare a abilităților necesare oamenilor de știință pentru a participa la elaborarea politicilor bazate pe știință și dovezi. Cursul îmbunătățește, de asemenea, felul în care cercetătorii privesc despre lumea politicii și le oferă informații practice esențiale pentru a pregăti cercetări relevante pentru publicul lor. La sfârșitul cursului, oamenii de știință câștigă încredere sporită și motivație pentru a interacționa cu factorii de decizie politică, cu efecte de durată.

Cursul creat de echipa experimentată de la SIMAVI se concentrează pe furnizarea de concepte și cunoștințe cheie către publicul țintă într-un format care face mai ușoară înțelegerea informațiilor abstracte. Astfel, SIMAVI a folosit videoclipuri animate, interviuri și mini-documentare. Informațiile teoretice au fost mapate pe un scenariu de caz real, permițând dezvoltarea unei conștientizări practice pentru un transfer mai bun în activitățile profesionale ale publicului țintă.

Dezafectarea nucleară, curs destinat studenților de la profilul real

Un alt curs conceput și dezvoltat pentru CCC de către SIMAVI a fost pe tema foarte actuală a dezafectării nucleare.

Cursul online de Dezafectare Nucleară este conceput pentru a sprijini o acțiune mai largă de creștere a interesului tinerelor generații pentru dezafectarea materialului nuclear, dar și pentru a sprijini profesioniștii care intenționează să își reorienteze cariera înspre dezafectarea nucleară. Publicul țintă principal este reprezentat de studenții de la facultățile STEM (de profil Real), care au absolvit cel puțin primii trei ani de studii universitare de licență.

Scopul principal al acestui curs online este de a oferi publicului țintă elementele de bază ale procesului de dezafectare nucleară și beneficiile pentru societate și mediu. Mai mult, pentru a sprijini obiectivul mai larg de a crește interesul tinerelor generații pentru dezafectarea nucleară, acest curs evidențiază elementele-cheie ale unei cariere în acest sector (de exemplu, locuri de muncă provocatoare și sigure, oportunități de mobilitate).

eTraining pe tema finanțării în energii regenerabile pentru banca europeană

Green Finance Academy din cadrul BERD este o platformă educațională online care se bazează pe vasta experiență de finanțare ecologică a BERD. Utilizatorii înregistrați își pot îmbunătăți cunoștințele urmând cursurile tematice și pot învăța să identifice oportunități reale de finanțare în domeniul energiilor regenerabile.

Cele 12 module eLearning concepute de experții în finanțare ecologică ai BERD permit participanților să dobândească abilități avansate pentru a promova, pregăti și implementa investiții durabile în conformitate cu abordarea tranziției către economia verde a BERD. Modulele acoperă diverse subiecte, printre altele: oportunități de finanțare ecologică în eficiența energetică, energie regenerabilă, investiții în reziliență climatică și adaptare, lanț de valoare ecologic și finanțare ecologică a gospodăriilor.

În cadrul proiectului, SIMAVI a produs 12 module digitale interactive folosind cele mai noi tehnologii și instrumente din domeniul eLearning: Articulate Storyline, HTML5, JavaScript, CSS3, Adobe Suite, Unity, WCAG 2.0

În afară de modulele de e-learning, SIMAVI a implementat și un LMS (Learning Management System, adică sistem de management al învățării), platforma online unde au loc activitățile de formare.

Soluții eLearning solutions pentru Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală

De asemenea, am dezvoltat și implementat cu succes un curs de eLearning pentru platforma de examinare în domeniul Absolute Grounds (AG), pentru Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Aplicațiile bazate pe web ale instrumentului de asistență pentru examinare și editorul de redactare oferă cea mai bună infrastructură posibilă pentru potențialii utilizatori să experimenteze flexibilitatea învățării în ritmul lor, să fie conștienți de propriul lor progres și să decidă despre pașii următori. Bara de control îi ajută să reia cursul de unde au rămas.

Soluția noastră de eLearning integrează o varietate de activități de învățare, concepute pentru a implica elevii cu conținutul într-un mod semnificativ și autentic, cu o abordare orientată spre practică.

Primul nostru proiect de eLearning pentru Consiliul Europei

Cum abordează un oficial al administrației publice un conflict de interese? Cum alege între bunăstarea economică a comunității sale sau bunăstarea mediului înconjurător pe care se bazează comunitatea? Ar trebui reprezentanții aleși să fie deschiși față de mass-media?

Consiliul Europei a dezvoltat cele 12 principii ale bunei guvernări democratice și eticheta europeană de excelență a guvernanței (ELoGE), care reprezintă valorile fundamentale ale democrației europene.

Platforma eLearning privind buna guvernare la nivel local a fost primul proiect pe care echipa SIMAVI l-a dezvoltat pentru Centrul de expertiză pentru buna guvernare al Consiliului Europei. Integratorul de software a furnizat o platformă eLearning accesibilă și ușor de utilizat, cu 12 cursuri eLearning pe principiile bunei guvernări la nivel de guvernare locală. SIMAVI continuă să ofere atât găzduire, cât și întreținere a platformei.

Alte proiecte pentru Europa

• Curs eLearning privind Cadrul european de interoperabilitate (FEI) pentru Direcția Generală Informatică a Comisiei Europene (DIGIT)

eLearning este o parte importantă a activității noastre de bază la SIMAVI. Iar proiectarea, dezvoltarea și implementarea instrumentelor de eLearning pentru organizația Uniunii Europene și pentru Consiliul Europei este atât o onoare, cât și o provocare la care răspundem cu bucurie.