Transport/Travel — August 4, 2021 at 2:54 pm

Škoda Transportation a prezentat noul autobuz diesel, Škoda D‘CITY

by

Concernul Škoda Transportation Plzeň a prezentat noul autobuz din oferta sa. Este vorba de autobuzul cu o lungime de nouă metri, Škoda D’CITY care – așa cum litera D din denumirea sa sugerează – este acționat de un motor diesel. Este vorba de cel mai mic autobuz cu această acționare pe care îl are fabricantul ceh în oferta sa. Škoda Transportation, din Concernul PPF, este fabricantul european renumit al vehiculelor feroviare și rutiere pentru transportul în comun.

skoda-d'city_1„Noul nostru autobuz urban, Škoda D’CITY, are întreaga dotare de securitate și confort potrivit celor mai moderne standarde. Reprezintă soluția optimă pentru traficul urban și interurban. Desigur, pe lângă interiorul spațios și dotarea confortabilă, călătorii vor aprecia urcarea și coborârea ușoară pentru că vehiculul îndeplinește funcția kneeling – înclinarea acestuia în fiecare stație. Pentru persoanele având mobilitate redusă, autobuzul are în dotare și rampa rabatabilă,“ afirmă Martin Schlosser, managerul comercial pentru vehiculele pe roți din cadrul societății Škoda Electric.

Autobuzul Škoda D’CITY poate circula cu viteza maximă de 100 km/h și este echipat cu motorul Cummins ISBE având puterea de 182kW. Dotările autobuzului Skoda D’CITY îndeplinesc condițiile pentru cea mai exigentă normă Euro 6, acesta prezentând și o cutie de viteze automata denumită Allison.

Mărimea autobuzului este optimă pentru străduțele întortocheate ale orașelor întrucât înălțimea sa depășește trei metri (3 132 mm), este lat de 2 400 mm iar lungimea este de 9 536 mm. Interiorul autobuzului este spațios și utilizatorii, în cadrul comenzii, pot stabili ei înșiși numărul de scaune, de la 30 până la 36, în funcție de necesitățile proprii, sau își pot adapta configurația ușilor și a dotării. Un lucru firesc al vehiculului este, printre altele, instalația de aer condiționat, camera de mers înapoi sau instalația de încălzire având puterea de  32kW.

„În acest an am extins semnificativ oferta noastră cu autobuzele diesel. Prin aceasta am dorit să satisfacem interesul clienților pentru autobuzele diesel care sunt avantajoase din punct de vedere economic și oferă soluții confortabile pentru călători. Astfel, acum oferim portofoliul complet al vehiculelor pe roți pentru transportul urban, suburban, interurban și turistic. Concret, începând cu troleibuzele (clasice și parțiale), continuând cu autobuzele electrice și terminând cu autobuzele cu acționare diesel. În plus, le asigurăm clienților și toate serviciile post-vânzare,“ adaugă Martin Schlosser.

După extinderea portofoliului, pe lângă autobuzul urban prezentat astăzi, D’CITY, oferim și autobuzul, în primul rând, interurban, D’INTERCITY, și autobuzul pentru excursii (autocarul), D’COACH. La ultimul menționat, societatea noastră a câștigat deja procedura de atribuire pentru un număr total de șase autobuze pentru Ministerul Apărării al Republicii Cehe. Le va livra încă până la sfârșitul acestui an. În luna februarie, în plus, concernul a încheiat primul contract pentru 14 autobuze electrice din producția proprie pentru Companiile de Transport ale Capitalei Republicii Cehe – Praga.

Cel mai mare fabricant de troleibuze
Škoda Electric din cadrul concernului Škoda Transportation este cel mai mare fabricant european de troleibuze. În perioada de existență a construcției de troleibuze, a livrat pe piața internă și în străinătate peste 14,5 mii de aceste vehicule. Troleibuzele cehe circulă în aproximativ treizeci de țări ale lumii – în Europa, Asia și America de Nord.