Evenimente — August 23, 2021 at 3:08 pm

Artă și noi tehnologii la Bucharest International Dance Film Festival 2021

by

Bucharest International Dance Film Festival 2021 privește cu îndrăzneală către viitor și aduce în fața spectatorilor, între 1-5 septembrie, un mix captivant de artă și noi tehnologii la cea de-a VII-a ediție, a cărei temă este Potential Worlds.

BIDFF21_COSMOGONY_1200x628În premieră în România, „Cosmogony”, un performance digital live în care dansatori virtuali apar prin video mapping pe fațada Teatrului Odeon din București, va putea fi văzut pe 4 septembrie.  Cea de-a șaptea ediție BIDFF include, pe lângă secțiunile competitive adresate scurtmetrajelor și patru documentare premiate internațional, și o selecție de 9 lucrări cinematografice VR, ce vor fi disponibile publicului la /SAC @ MALMAISON între 3 – 5 septembrie.

Prezentat în premieră mondială în primăvara acestui an la Singapore International Festival of Arts, unul dintre cele mai mari festivaluri de profil, „Cosmogony”, inovativul spectacol al companiei de dans elvețiene Cie Gilles Jobin, a atras imediat atenția publicului și a presei. Prin utilizarea tehnologiei de captare a mișcării în timp real pe care compania a dezvoltat-o, dansatorii își conectează avatarurile în spațiile 3D de pe ecrane pentru a compune cosmogonia unei lumi virtuale în suspensie. Capturate de la distanță, în timp real, din studioul Cie Gilles Jobin din Geneva, într-un spațiu sideral sau într-o pădure virtuală, corpurile dansatorilor în mișcare sunt eliberate de legile fizicii și oferă publicului o experiență contemplativă unică. „Cosmogony” va fi prezentat pe fațada Teatrului Odeon pe 4 septembrie, de la ora 21:00. Accesul este gratuit.

BIDFF21_AFIS_webTeaser-ul spectacolului poate fi vizionat aici: https://youtu.be/WIHlRCg5pKo

BIDFF invită bucureștenii să se alăture, pe toată durata festivalului, unei comunități globale de utilizatori ai aplicației inovatoare Dance Trail, creată de Gilles Jobin, ce propune fiecăruia o întâlnire cu dansatori virtuali, de oriunde s-ar afla, prin intermediul realității augmentate, de pe orice telefon sau tabletă iOS. Aplicația lansată la Sundance Film Festival în 2020 este disponibilă gratuit, iar fotografiile și clipurile realizate de orice utilizator prin intermediul acesteia sunt vizibile pe platformele social media utilizând hashtag-ul #dancetrail.

Aplicația Dance Trail poate fi descărcată din AppStore: https://apps.apple.com/us/app/dance-trail/id1492301269?l=fr&ls=1