Evenimente — August 31, 2021 at 3:23 pm

Huawei România a premiat studenții UPB la finalul programului Seeds for the Future București

by

Huawei România a premiat studenți ai Universității Politehnica București la finalul celei de-a VIII-a ediții a programului Seeds for the Future
București, 31 august. În cadrul inițiativei recent anunțate „ICTalent”, studenții de la UPB au primit certificatul de absolvire al celei de a 8-a ediție a programului „Seeds for the Future”. Ceremonia virtuală de închidere a avut loc astăzi, iar primul cuvânt i-a fost oferit secretarului de stat din Ministerul Educației, Maria Manea, care a subliniat necesitatea sprijinului sectorului privat în dezvoltarea talentului tehnologic din rândul tinerilor. Profesorul Mihnea Udrea, decanul ETTI, UPB, s-a adresat la finalul ceremoniei la care a participat și William Wu, directorul consiliului subsidiar Huawei România.

1În acest an, programul emblematic de CSR al Huawei s-a desfășurat în format hibrid. În timpul programului derulat în opt zile, participanții au avut ocazia să acumuleze informații noi despre noile tehnologii precum 5G, AI, Cloud Computing, dar și cunoștințe despre cultura Chinei de la profesori de top, lideri de afaceri și profesioniști de la Huawei. Programul a inclus, de asemenea, activități precum sesiuni de schimb intercultural și de leadership, care au fost absolvite de 18 studenți remarcabili.

Huawei România a premiat 20 de studenți la finalul celei de-a VIII-a ediții a programului Seeds for the Future, în cadrul unei ceremonii desfășurate în sistem hibrid.

„Studenții care urmează să își construiască o carieră în diverse domenii au posibilitatea prin astfel de programe precum Seeds for the Future să fie expuși unor informații și experiențe valoroase care să îi ajute pe mai departe în devenirea lor profesională. Înțeleg că formarea voastră s-a realizat în direcția noilor perspective în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. Nu pot decât să vă felicit pentru că astăzi încheiați cu bine acest program și să vă încurajez în procesul de cunoaștere, iar din partea Ministerului Educației să vă transmit întregul suport pe care îl puteți primi pentru desfășurarea pe mai departe a unor parteneriate sau colaborări de acest tip între mediul privat și mediul academic. Felicitări mediului privat și mediului academic pentru acest parteneriat”, a declarat Maria Manea, Secretar de Stat, Ministerul Educației, unul dintre invitații speciali în cadrul ceremoniei de închidere.

„Programe precum “Seeds for the Future” aduc o valoare adăugată extrem de importantă pentru viitorii ingineri în electronică, telecomunicații și tehnologia informației. Îmbinarea de activități practice și de prelegeri, care abordează atât problematici de actualitate din domeniul IT&C, cât și elemente de antreprenoriat și afaceri este mai mult decât binevenită și permite studenților din program să își completeze cu succes baza teoretică de excelență formată pe parcursul anilor de studiu în cadrul facultătii noastre. Îmi doresc ca astfel de programe precum cel susținut de Huawei, o companie lider în domeniul IT&C la nivel global și național, să fie o sursă de inspirație și pentru alte companii. Doar astfel resursa umană de mâine din România din acest domeniu va fi competitivă la nivel internațional și va putea contribui la creșterea viitoare a pieței locale de profil”, a spus Mihnea Udrea, Decanul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, UPB.

„Aș dori să îi felicit pe toți studenții care au participat pentru finalizarea cu succes a programului și obținerea unor rezultate remarcabile. Mă bucur că ați profitat de oportunitatea pe care v-a oferit-o programul „Seeds for the Future”, permițându-vă să vă extindeți cunoștințele și abilitățile în domeniul ICT. Planul de curs regândit din acest an realizat în cadrul noului Memorandum de Înțelegere semnat cu UPB a reunit profesori, lideri de afaceri și experți care au putut discuta direct cu studenții, oferind sprijin extra-curricular. Cred că semințele care au fost plantate vor aduce recolte bogate în viitor pentru studenți, dar și pentru România”, a declarat William Wu, directorul consiliului subsidiar Huawei România, în cadrul ceremoniei de închidere.

Cea de-a 8-a ediție a programului Seeds for the Future s-a desfășurat în cadrul noului Memorandum de Înțelegere semnat cu UPB, prin care Huawei oferă burse și cursuri de formare studenților Universității Politehnica.