Financiar-Bancar — September 2, 2021 at 12:20 pm

ING Bank România lansează plățile interbancare prin serviciul AliasPay

by

AliasPayÎncepând cu această săptămână, ING Bank lansează plățile interbancare prin AliasPay pentru portofoliul de clienți persoane fizice. Astfel, cei care dețin un cont curent la ING pot transfera bani către clienții băncilor care utilizează la rândul lor serviciul AliasPay, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor.

AliasPay a fost dezvoltat de către TRANSFOND și a fost lansat în luna martie 2021, iar în prezent alte două bănci din România oferă acest serviciu.

Primirea banilor prin AliasPay presupune asocierea numărului de telefon cu un IBAN. Cei care doresc activarea acestui serviciu își vor da acordul direct din Home’Bank pentru înrolarea numărului de telefon și, implicit, a IBAN-ului asociat în AliasPay. Clienților ING li se va asocia automat numărul de telefon celui mai vechi IBAN din portofoliul lor. Odată activat, aceștia pot primi la rândul lor bani de la clienții băncilor care folosesc acest serviciu.

În medie, clienții ING Bank fac peste cinci milioane de tranzacții pe lună în Home’Bank, dintre care peste 10% sunt către conturi ING prin funcționalitatea ”Plata către un prieten”. Pentru a trimite bani prin AliasPay către clienții altor bănci, utilizatorii vor urmări același proces din secțiunea ”Plata către un prieten” disponibilă în aplicație.

Clienții ING pot face plăți interbancare prin numărul de telefon în limita de 3.000 de lei per transfer. Noua funcționalitate AliasPay beneficiază totodată și de măsura de securitate introdusă în primă fază anul trecut de ING pentru transferurile intrabancare. Astfel, utilizatorii aplicației Home’Bank pot vedea numele beneficiarului contului către care urmează să facă un transfer, pentru a evita erori sau tentative de fraudare.