Esential — September 2, 2021 at 11:20 am

Migrarea spre cloud devine o prioritate

by

Un recent raport publicat de firma europeană de management de date Komprise, bazat pe discuţii cu peste o mie de profesionişti IT şi de stocare de date din UE, arată că majoritatea acestor profesionişti (56%) au actualmente ca prioritate maximă mutarea unui volum tot mai mare de date nestructurate în cloud. Asta se întâmplă deoarece volumele de date nestructurate colectate de firme cresc rapid, fapt care obligă firmele să-şi îmbunătăţească strategiile de management de date şi să exploreze mai profund resursele oferite de mediile cloud.

Manager Offering Cloud Containing Connected NodesO astfel de abordare are sens, dat fiind faptul că aproape două treimi din firmele chestionate gestionează deja peste 1PB de date şi cheltuie aproape o treime din bugetele IT pe stocare de date şi back-up. Iar costurile cu stocarea de date şi back-up sunt aşteptate să crească în acest an.

Simpla achiziţie de echipamente de stocare date suplimentare nu este o strategie fezabilă, susţine raportul, deoarece cifrele se adună rapid şi pot epuiza bugetele alocate. Ca atare, firmele trebuie să-şi facă strategia de management date mai inteligentă. De aceea, o abordare hibridă ar putea fi o soluţie solidă. Jumătate din firme stochează deja date într-un amestec de soluţii on-premises şi cloud, şi se aşteaptă să cheltuie mai bine de jumătate din bugetele lor IT pe soluţii de stocare în cloud în următorii doi ani.

Raportul mai arată că pe măsură ce costurile cresc şi vizibilitatea rămâne scăzută, firmele vor căuta să genereze politici sistematice pentru managementul datelor (56% din respondenţi) şi să investească în unelte avansate de tip analytics (45% din respondenţi).