Securitate — September 8, 2021 at 7:57 pm

Kaspersky Smart Home Security: nou produs pentru protejarea dispozitivelor conectate la domiciliu

by

Kaspersky a lansat noua soluție – Kaspersky Smart Home Security. Noua abordare va ajuta operatorii de telecomunicații să răspundă la cererile tot mai frecvente ale consumatorilor pentru protecția dispozitivelor inteligente din casă. Oferă protecție cuprinzătoare împotriva unei game largi de posibile amenințări – defecțiuni ale dispozitivelor, atacuri rău intenționate, supraveghere sub acoperire și multe altele. Produsul este instalat pe un router de către un operator de telecomunicații și tot ce trebuie să facă un utilizator este să descarce o aplicație pe un smartphone pentru a controla și monitoriza securitatea dispozitivului.

cybersecurityÎn prezent există o schimbare a tendințelor – de la dispozitive inteligente separate la un ecosistem conectat format din mai multe gadget-uri conectate în rețea. În special, piața dispozitivelor Internet of Things (IoT) a cunoscut recent o dezvoltare activă – cu o creștere dramatică de 23,1% în 2020. Această tendință evidențiază necesitatea de a asigura o protecție cuprinzătoare a acestui ecosistem împotriva unei game largi de amenințări. Acesta este un fapt susținut de sondajul Nokia, care arată că numărul de atacuri care vizează piratarea dispozitivelor conectate s-a dublat față de anul precedent (de la 16,17% la 32,72%). Un alt raport Kaspersky a constatat, de asemenea, că majoritatea utilizatorilor (89%) sunt îngrijorați de securitatea dispozitivelor lor.

Noul produs combină mai multe aspecte cheie ale securității cibernetice, inclusiv protecția împotriva malware-ului, supravegherea ascunsă, controlul internetului și multe altele. În special, setul de control al intruziunii include: scanarea fișierelor AV, blocarea atacurilor brute-force, verificarea adreselor URL suspecte și monitorizarea porturilor și protocoalelor de internet.

Setul de verificare a securității permite clienților să controleze nivelul de securitate pentru sistem și dispozitive. Produsul va notifica un utilizator dacă parolele pentru dispozitive sunt prea slabe și va ajuta, de asemenea, la alegerea unei opțiuni noi, mai sigure. În plus, setul include verificarea protocoalelor de internet și a porturilor de internet vulnerabile.

Kaspersky Smart Home Security oferă, de asemenea, părinților posibilitatea de a stabili restricții de utilizare a internetului pentru copiii lor, cum ar fi utilizarea internetului pe timp de noapte sau în alte momente nedorite și pentru a preveni vizitele pe site-uri web inadecvate.

„Vedem că popularitatea dispozitivelor inteligente pentru casă crește în fiecare an. Bineînțeles, în paralel cu aceasta, crește și numărul de atacuri care vizează piratarea dispozitivelor conectate. Având în vedere că smart home nu este o tendință temporară, ci viitorul nostru, este evident că această categorie de dispozitive necesită un produs complet, care să ofere o protecție cuprinzătoare împotriva unei game largi de amenințări. Credem că Kaspersky Smart Home Security va ajuta operatorii de telecomunicații să răspundă la cererea tot mai mare din partea utilizatorilor de a proteja dispozitivele pentru casa lor inteligentă”, comentează Oleg Nevstruev, Head of Customized & Technology Products Management la Kaspersky.

„Noua noastră ofertă este rezultatul muncii de succes de mulți ani cu operatori din întreaga lume. Știm provocările cu care se confruntă partenerii noștri din telecomunicații pe măsură ce apar noi tehnologii. Noul produs va proteja utilizatorii și va detalia nivelurile actuale de protecție ale ecosistemului IoT de acasă. De asemenea, operatorul trebuie să utilizeze dispozitivele CPE deja instalate, iar aceste cerințe au fost luate în considerare pe parcursul dezvoltării soluției”, comentează Alexey Gromyko, Head of Global xSP Projects.

Mai multe informații despre oferta Kaspersky VAS pentru telecomunicații și Kaspersky Smart Home Security sunt disponibile aici.