Guvernare/Licitatii — September 9, 2021 at 1:23 pm

Control inteligent îmbunătățit al frontierelor și o mai bună securitate a datelor pentru UE oferite de consorțiul condus de Unisys împreună cu Uni Systems și Waveston

by

Uni Systems a semnar un contract pe patru ani pentru a oferi o serie de servicii Uniunii Europeane. Consorțiul va oferi consultanță pentru
proiectarea unor sisteme IT de amploare pentru a sprijini eu-LISA – Agenția Europeană pentru Gestionarea Operațională a Sistemelor Informatice la Scară Largă, în Spațiul de Libertate, Securitate și Justiție.

Contractul are o valoare maximă de 181 de milioane de euro și a fost atribuit pe baza cunoștințelor aprofundate în domeniu ale consorțiului. Semnat în al patrulea trimestru al anului 2020, acordul acoperă o gamă largă de servicii.

Logo_eulisaConsorțiul va oferi asistență end-to-end, de la consultanță și definirea noilor servicii, până la supravegherea livrării proiectului, testare și controlul calității. Consortiul va oferi sprijin esențial în implementarea unor noi tehnologii inteligente precum autentificarea biometrică și soluții de activare mobilă (mobile enablement), pe măsură ce eu-LISA continuă să modernizeze și să eficientizeze fluxul de pasageri. Aceste sisteme inteligente vor îmbunătăți în mod dramatic călătoriile în întreaga regiune, reducând timpii de așteptare la controalele la frontieră și oferind un nivel mai ridicat de securitate.

Contractul a fost atribuit consorțiului ca parte a unei licitații publice din Cadrul de Inginerie Transversală (Transversal Engineering Framework – TEF). Acest cadru include proiectarea, furnizarea, testarea și susținerea sistemelor de bază și a componentelor de interoperabilitate.
În cadrul contractului, consorțiul va fi responsabil pentru furnizarea infrastructurii critice, asigurându-se în același timp că cerințele de conformitate, securitate și protecție a datelor sunt respectate la cel mai înalt nivel.

Consorțiul a fost selectat pentru cunoștințele sale aprofundate și îndelungate în materie de legislație și de concepție privind controlul frontierelor UE, precum și pentru experiența în gestionarea sistemelor informatice esențiale. Această expertiză este rezultatul a zeci de ani de studii și proiecte de sprijinire a strategiei UE privind controlul inteligent al frontierelor.

Experții tehnici ai consorțiului vor lucra împreună pentru a oferi consultanță, integrare și controlul calității pentru infrastructura eu-LISA.

„Lucrăm cu Uniunea Europeană de mai bine de un deceniu, iar acest ultim contract reprezintă dedicarea echipei și cunoștințele profunde în industrie, în domeniul migrației și al afacerilor interne”, a declarat Bill Brown, vicepreședinte senior și director general, Business Platforms and Services, Unisys. „Tehnologia joacă un rol vital în crearea unei Europe mai sigure și mai bune, iar noi suntem încântați să sprijinim eu-LISA în realizarea viziunii sale pe termen scurt și lung. Prin formarea acestui consorțiu unic, suntem în măsură să sprijinim nevoile continue ale Uniunii Europene pe măsură ce își extinde și își dezvoltă misiunea, oferind cele mai bune servicii disponibile, pentru călătorii mai facile și, în general, pentru îmbunătățirea liberei
circulații în Europa”.

Nikos Psimogiannos, directorul Departamentului de Afaceri internaționale al Uni Systems, a declarat: „Suntem onorați de încrederea pe care ne-a acordat-o eu-LISA pentru a lucra în acestui contract strategic. Importanța critică a serviciilor contractate, precum și amploare lor – ca parte a misiunii eu-LISA pentru punerea în aplicare a politicilor UE în materie de azil, gestionare a frontierelor și migrațiune – indică și validează poziționarea solidă a Uni Systems în industria europeană a ICT, care sprijină strategiile clienților săi în 26 de țări. Acest contract marchează povestea de succes a echipei noastre în afacerile internaționale și recompensează talentul, profesionalismul și angajamentul oamenilor noștri față de viziunea și valorile noastre puternice.”