Bizpoint — September 13, 2021 at 5:08 pm

Firmele continuă să fie interesate de adopţia cloud în 2021

by

Futuristic Cloud ComputerPentru multe firme, adopţia cloud şi dezvoltarea de tehnologii bazate pe cloud continuă să fie o prioritate de top în acest an şi dincolo de el, conform unui raport recent publicat de firma Security Compass. Firma a intervievat mii de profesionişti din întreaga lume direct implicaţi în dezvoltarea de soluţii bazate pe cloud şi a descoperit că dezvoltarea constituie principala prioritate pentru 83% dintre ei.

Mai mult, jumătate din toate aplicaţiile software curent dezvoltate sunt bazate pe cloud, în vreme ce alte 30% sunt aşteptate să migreze către cloud în următorii doi ani. Aplicaţiile bazate pe cloud sunt socotite un mijloc excelent de stimulare a muncii de la distanţă, un catalizator principal de extindere a tehnologiei pe piaţă şi un accelerator solid de agilitate. Reducerea costurilor a venit abia pe locul patru ca motivaţie, conform raportului.

Desigur, dezvoltarea de software bazat pe cloud nu vine fără provocări specifice. Printre cele mai importante se numără satisfacerea cerinţelor de securitate pentru aplicaţii şi concordanţa dinte aplicaţiile nou dezvoltate şi tehnologiile deja existente on-premises.

Raportul sugerează că un efect secundar interesant al creşterii fenomenului de dezvoltare aplicaţii bazate pe cloud constă în creşterea interesului pentru automatizarea securităţii. Peste 90% din firmele care dezvoltă mai bine de trei sferturi din aplicaţii în cloud spun că sunt interesate de soluţii capabile de a automatiza securitatea proactivă şi procesele de conformitate.