Hardware — September 15, 2021 at 10:57 am

Un nou echipament de print instalat de Konica Minolta România pentru Cora-Print

by

La începutul acestui an, Konica Minolta și-a îmbogățit portofoliul de sisteme de producție digitală prin lansarea, pe piața europeană, a noului PKG-675i. Acest dispozitiv de printare digitală, cu jet de cerneală pe bază de apă, reprezintă un element important pentru cei care doresc să acceseze piața aflată în plină expansiune a tiparului pentru  ambalajele din carton și a cutiilor pliabile personalizate, în tiraje reduse. În acest mod, furnizorii de print vor deservi sectoarele cu creștere rapidă, cum este cel al comerțului electronic, și vor beneficia de o dezvoltare rapidă a propriei afaceri.

2Flexibilitatea de a tipări ambalaje la cerere pe care o oferă noul echipament, în tiraje scurte și cu posibilitate de personalizare, a reprezentat un criteriu de bază pentru tipografia Cora Print, în ceea ce privește investiția efectuată. Opțiunea Cora Print de a efectua un upgrade digital cu PKG-675i marchează o treaptă importantă în dezvoltarea afacerii acesteia, deoarece trecerea la tiparul digital al cartonului ajută tipografia să răspundă tuturor cererilor clienților săi de ambalaje.

Cora Print oferă o gamă variată de produse și servicii, printre care și servicii de tipar și personalizare a produselor precum ambalajele din hârtie și carton craft. Începând cu luna februarie a acestui an, în baza Legii nr.448/2006, Cora Print a devenit și unitate protejată. Astfel, tipografia comercializează acum produse și servicii realizate de persoane cu dizabilități, iar clienții acesteia pot reinvesti banii în produse și servicii tipografice utile.

Deși brandul Cora Print este nou în piață, bazele tipografiei există încă din 2005, când a luat naștere colectivul Cora. Cora Print a devenit client al Konica Minolta Business Solutions România abia la începutul acestui an, iar una dintre cele mai importante achiziții efectuate a fost cea a echipamentului PKG-675i. Prin această  investiție, Cora Print oferă clienților săi posibilitatea de a se convinge că toate comenzile sunt tratate în mod egal, răspunzând cu aceeași promptitudine și responsabilitate tuturor, chiar dacă unii își doresc o singură cutie personalizată, iar alții vor 500 de astfel de produse. Clienții Cora Print sunt asigurați acum că pot beneficia de o varietate de opțiuni, atât de posibilitatea de printare pe interiorul și / sau exteriorul cutiilor, cât și de printarea în culori a elementelor sau a imaginilor specifice brandului.

Cosmin Stanciu, director general Cora Print, a declarat: „Schimbarea comportamentului consumatorilor, în special creșterea uimitoare a cumpărăturilor online din ultima perioadă, ne-a determinat să investim într-o imprimantă digitală pentru a permite clienților noștri să îmbunătățească experiența de <unboxing> pentru cumpărători. Mulți dintre clienții noștri solicită personalizarea cutiilor cu mesaje și elemente puternice de brand în interiorul coletelor, lăsând în același timp exteriorul pachetului simplu. Acest lucru este deosebit de important pentru acei clienți care livrează bunuri cu valoare, unde potențialul de furt reprezintă o preocupare majoră, însă percepția calității este importantă și nu este scăpată din vedere.”

1PKG-675i este echipamentul potrivit pentru producția, în tiraje reduse, a plăcilor din carton personalizate și a cutiilor pliante, ștanțate dar neformate sau pre-matrițate, în mod rapid și economic. Aceste considerente au reprezentat elemente de bază în decizia luată de Cora Print, potrivit d-lui Stanciu: “Acest echipament oferă cu adevărat posibilități multiple și rapide de personalizare; acum putem face ca fiecare consumator / client să se simtă special – fie prin printarea numelui său pe ambalaj, fie printr-un mesaj de marketing personalizat, a elementelor sau imaginilor de brand. PKG-675i este un <game-changer> al tiparului de ambalaje, în tiraje scurte.”

Sorin Sumănaru, Sales Team Leader Industrial & Production Printing la Konica Minolta Business Solutions România, a declarat: „Diversitatea tehnologiilor ofertate de Konica Minolta România pe piața locală acoperă o gamă foarte largă de aplicații. Zona de aplicații din segmentul AMBALAJE, a avut parte de o dezvoltare rapidă în ultimii ani, mai ales dacă aducem în discuție perioada de timp în care curieratul a fost principalul mod de circulație a produselor. PKG675i este un echipament nou în portofoliul Konica Minolta, dedicat producției de personalizare a ambalajelor de dimensiuni mici și medii. Simplitatea operării și faptul că exista un suport tehnic care acoperă tot teritoriul României, fac din acest echipament o opțiune reală pentru producătorii de ambalaje sau zonele de business care au ca activitate personalizarea ambalajelor sau a altor produse finite din carton, în volume medii și mici.”