Evenimente — September 16, 2021 at 2:10 pm

Big Data Week revine la București între 13-14 octombrie

by

Conferința Big Data Week, eveniment de referință la nivel global în domeniul datelor, revine între 13 și 14 octombrie. eSolutions, companie de tehnologie specializată în soluții de big data și Bigstep, furnizor global de servicii de infrastructură pentru big data, prezintă la București concluziile, tendințele și impactul fundamental al utilizării datelor în contextul actual. Aflat la cea de-a treia ediție în București, evenimentul integrează o conferință ancoră de două zile, dar și evenimente satelit, într-un format hibrid, atât la Radisson Blu Hotel, cât și online, prin live streaming și virtual expo într-o platformă online dedicată.

Big DataEvenimentul este structurat în două track-uri, unul de business și unul tehnic, iar formatul online permite și adăugarea unor evenimente satelit cu acces liber pentru cei interesați, meetup-uri și workshop-uri tehnice. Prezentările din zona de business pun accentul pe tendințe și pe beneficiile implementării soluțiilor de big data, prin studii de caz care analizează provocările și bunele practici, cu insight-uri valoroase din domenii precum: retail și ecommerce, banking, guvernamental, sănătate, turism și ospitalitate, IT. În zona tehnică, în prim-plan sunt aduse implementările, analizate din toate perspectivele – infrastructură, arhitecturi, tehnologii utilizate și raționamentul alegerii acestora. Domeniile mari abordate sunt: Big Data – platforme, aplicații, Cloud, Inteligență Artificială și Machine Learning, Internet of Things, Securitate. Prezentările acoperă teme diverse – de la integrarea soluțiilor AI în diverse arii ale activității și impactul analizei datelor în business, însă cu elemente adaptate noilor nevoi ale organizațiilor, la arhitecturi specifice de tipul multicloud/hybrid cloud, securizarea fluxurilor mari de date sau tehnologii care sprijină sistemele critice ale business-urilor.

„În contextul în care domeniile se schimbă profund, iar deciziile de business sunt luate extrem de rapid, datele reprezintă nu doar o resursă valoroasă, ci un adevărat combustibil în evoluția economică. Nimic din ceea ce ilustrează transformarea digitală nu ar fi posibil fără date și tehnologiile care ne permit să le înțelegem, interpretăm și valorificăm la adevăratul lor potențial. Mai mult, odată cu pandemia și noile provocări și nevoi de business, modelul strategic al fiecărei companii evidențiază oportunitatea uriașă pe care o aduc tehnologiile de big data în transformarea operațiunilor și proceselor decizionale odată cu integrarea accelerată a digitalizării. Analizând tendințele, dar și concluziile multiplelor proiecte de big data în care suntem angrenați, înțelegem că utilizarea eficientă a datelor este elementul strategic vital al fiecărui business. De aceea, ne dorim să contribuim la formarea unei culturi a datelor pe plan local și la adopția tehnologiilor specifice. Continuarea organizării Big Data Week și evenimentelor în care aducem împreună tehnologia și mediul de business este doar un pas din planurile noastre pe această direcție”, declară Marian Sîmpetru, Managing Partner, eSolutions.

„Conectivitatea și transferarea activităților în online din ultimii ani au dus la o creștere considerabilă a volumului de date. Odată cu aceasta, a crescut și nevoia de monitorizare remote a sistemelor folosite pentru colectarea și analiza datelor. Prin utilizarea tehnologiilor, aplicațiilor și infrastructurilor de big data, companiile din România pot continua traseul lor către transformare digitală, iar configurarea sistemelor și procesarea corectă a datelor sunt esențiale pentru implementarea unor strategii de business de succes. De aceea, ne-am propus să aducem în prim plan importanța unor sisteme performante și scalabile, care să susțină arhitecturi de big data în industrii precum IT, retail si e-commerce, healthcare, banking, sau media. Bigstep este alături de Big Data Week încă de la evenimentele din Londra, din 2015, și Chicago, din 2016, și ne bucurăm că în fiecare an putem împărtăși în plan local tendințe și bune practici, atât software, cât și hardware, pentru o abordare eficientă în analiza datelor”, completează Mihail Mușat, Director of Technical Operations, Bigstep.

Dintre speakerii invitați la conferința din 13-14 octombrie, se găsesc specialiști ai unor companii precum, EPAM Systems, Cognizant Softvision, Booking.com, ING Tech, Microsoft, Trencadis, Google, eMAG, Carrefour, Avon, Adore Me, eSolutions, Bigstep.

Partenerii principali ai Big Data Week la București sunt: EPAM Systems, Cognizant Softvision, Booking.com, ING Tech, Microsoft, Trencadis, Google, Metalsoft, Data Market Services Accelerator.

Big Data Week reunește la nivel global o comunitate de profesioniști a căror prioritate este îmbunătățirea procesului de adopție a acestor tehnologii și transferul de cunoștințe despre domeniul datelor. Prin organizarea unor evenimente de succes în ultimii 10 ani în diferite puncte ale lumii, Big Data Week a devenit un proiect cu recunoaștere în Londra, Chicago, Barcelona, Madrid, São Paulo, Rio de Janeiro, Jakarta, Kuala Lumpur, Minsk sau Leeds.

Accesul la Big Data Week Bucharest se face prin înregistrarea pe https://bucharest.bigdataweek.com, de unde persoanele interesate își pot achiziționa bilete la eveniment.