Data Center / Storage — September 21, 2021 at 12:33 pm

Vertiv se alătură Alianței pentru Infractructura Digitală Sustenabilă cu scopul de a contribui la stimularea unei economii digitale neutre din punct de vedere climatic

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a anunțat astăzi că a devenit sponsor principal al Alianței pentru Infrastructură Digitală Sustenabilă (SDIA). Vertiv își va pune în aplicare expertiza, acoperirea globală și poziția de lider în mai multe domenii tehnologice cheie ale centrelor de date pentru a sprijini misiunea SDIA de a reuni jucători cheie din întreaga arenă critică a infrastructurii pentru a îndeplini obiectivele de sustenabilitate.

Vertiv-SDIAÎnființată în 2019, SDIA este o rețea non-profit formată din peste 65 de organizații din toată Europa și nu numai, care lucrează pentru a accelera tranziția către o infrastructură digitală sustenabilă. Alianța aduce împreună toate părțile interesate ale ecosistemulului digital – de la aprovizionarea cu energie și centrele de date, la rețelele de fibră optică și software – având misiunea de a încuraja o economie digitală sustenabilă și de a trasa drumul către o infrastructură digitală durabilă până în 2030.

Max Schulze, președintele executiv al SDIA, a urat bun venit companiei Vertiv în Alianță: „Experiența și expertiza Vertiv în sectorul infrastructurii critice, inclusiv în centrele de date, sunt bine stabilite. Împreună, vom continua să dezvoltăm noi concepte și tehnologii pentru a face ca centrele de date și infrastructura digitală neutre din punct de vedere climatic să devină o realitate”.

Giordano Albertazzi, președintele Vertiv pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), a declarat despre parteneriatul cu SDIA: „Realizarea unei tranziții de succes către un viitor digital și sustenabil va necesita cooperarea multor categorii de părți interesate, inclusiv a guvernelor, precum și a organizațiilor din toate industriile energetice și tehnologice. Vertiv se bucură că poate sprijini un grup precum SDIA, care va contribui la reunirea acestor contribuabili și alinierea lor la obiectivul comun de dezvoltare a unei economii digitale sustenabile”.

Pentru început, Vertiv și SDIA se vor concentra pe Europa – în prezent în fruntea dezvoltării tehnologiei sustenabilității, precum și a reglementării și investițiilor guvernamentale.

Calitatea de membru al Vertiv în SDIA urmează inițiative similare cu cele ale organizațiilor precum Asociația Europeană a Centrelor de Date (EUDCA), la care Vertiv s-a alăturat în 2018. Vertiv, prin calitatea sa de membru al EUDCA, contribuie, de asemenea, la dezvoltarea recent anunțatului Pact al Centrului de Date Neutru din Punct de Vedere Climatic. Pactul este o inițiativă majoră de autoreglementare care stabilește obiective care pun industria cloud și a centrelor de date pe o cale spre îndeplinirea obiectivului Comisiei Europene pentru centrele de date neutre din punct de vedere climatic până în 2030. Acesta susține, de asemenea, obiectivul mai larg al acordului European Green Deal de a face ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Cooperarea cu SDIA este cel mai recent progres realizat de Vertiv în ceea ce privește sustenabilitatea și arena mai largă a mediului, socialului și a guvernării (ESG). Vertiv a lansat recent în EMEA o serie de produse extrem de eficiente, cum ar fi Sursa de alimentare neîntreruptibilă Liebert® EXM2 (UPS), Chiller-ul cu șurub invertor Liebert® AFC cu agent frigorific și potențial scăzut de încălzire globală (GWP) și inovatorul UPS Vertiv™ Liebert® EXL S1 cu funcția Dynamic Grid Support, care permite industriilor mari consumatoare de energie să utilizeze sistemele UPS într-un mod proactiv și să sprijine tranziția către surse de energie ecologice. Întrucât sursele regenerabile intermitente continuă să provoace generarea de energie electrică convențională, sunt necesare noi servicii de stocare a energiei pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate, a genera venituri și a reduce facturile de energie. În martie 2021, Vertiv a anunțat, de asemenea, că a sprijinit Furnizorul norvegian de colocație Green Mountain în implementarea unor tehnologii de vârf pentru a spori și mai mult eficiența și sustenabilitatea centrului de date, care se număra deja printre cele mai ecologice astfel de centre din lume.

Unul dintre domeniile de cooperare imediată dintre SDIA și Vertiv se va axa pe dezvoltarea tehnologiilor grid-interactive. Membrii SDIA, de la furnizori și operatori de tehnologie a centrelor de date, până la companiile energetice, sunt în măsură să ajute la dezvoltarea și implementarea de noi soluții care pot îmbunătăți integrarea între infrastructura critică și rețelele energetice.

Pentru a afla mai multe despre cooperarea dintre Vertiv și SDIA, vă puteți alătura sesiunii How is the climate imperative stimulating innovation? din cadrul evenimentului virtual DCD Europe, ce va avea loc pe 13 octombrie 2021, de la ora 12.00.