Networking, Productie — September 22, 2021 at 3:31 pm

Reţeaua care asigură perfomanţele şi creşterea

by

HANZA Group este un furnizor suedez de servicii complete de producţie. Compania reuneşte o gamă diversă de tehnologii şi capabilităţi de producţie în cadrul unităţilor locale pentru a minimiza costurile, scurta timpii de fabricaţie şi pentru a face procesele mai prietenoase cu mediul. Firma oferă capabilităţi de producţie şi servicii de consultanţă pentru nume industriale importante din nordul Europei, precum ABB, Epiroc, Getinge, Oerlikon, Saab şi Siemens. Fondată în Suedia în 2008, firma dispune actualmente de mai multe fabrici de producţie în Suedia, Germania, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia şi China.

hanza-logo-sidecardCa urmare a multelor achiziţii efectuate în decursul timpului, HANZA Group s-a confruntat tot mai mult cu diverse provocări în calea asigurării performanţei şi a ritmului de creştere. Dintre acestea, cele mai importante au fost reţelele IT moştenite în urma achiziţiilor, amestecul de echipamente de networking de la vendori diferiţi, care împiedica managementul facil şi unitar, instabilitatea reţelelor, care conducea ocazional la căderi şi întreruperi ale lanţului de afaceri.

Pentru a adresa cu succes asemenea provocări, firma a apelat la Allied Telesis ca unic funizor de soluţii inteligente de networking. Arhitectura de schimbare concepută de firma japoneză a inclus VPN-uri, care să furnizeze conexiuni site-to-site la toate facilităţile clientului, switch-uri care să sprijine networking-ul intern din cadrul fiecărei unităţi de producţie, soluţia AMF de management centralizat de la distanţă dezvoltată de Allied Telesis.

În 2019, HANZA Group a externalizat o parte din operaţiunile IT către BRS Networks Baltics, firmă care a propus construirea unei noi reţele IT gestionate de la nivel central şi operarea ei sub formă de serviciu gestionat de la distanţă. Pentru asta au fost stabilite mai multe criterii de funcţionare a noii reţele, printre care s-au numărat conectivitatea site-to-site prin intermediul unei infrastructuri VPN şi folosirea de switch-uri obişnuite în cadrul fiecărei unităţi în loc de switch-uri întărite de calitate industrială, din raţiuni de cost.

După cercetarea mai multor soluţii potenţiale, BRS Networks s-a oprit asupra firmei Allied Telesis şi a altor două firme de frunte din domeniul networking. Firma japoneză şi-a adjudecat reţelele bazate pe switch-uri din interiorul unităţilor clientului final, datorită mai multor caracteristici esenţiale, incluzând elemente esenţiale de rezilienţă a reţelei şi management centralizat.

BRS Networks a ales să utilizeze tehnologia Virtual Chassis Stacking with Link Aggregation de la Allied Telesis, astfel încât toate switch-urile să poată fi conectate pentru a forma un singur switch virtual care să supravieţuiască unei căderi de legătură sau de echipament. La asta s-a adăugat platforma centrală de management, AMF, dezvoltată de Allied Telesis, care reduce timpul şi aptitudinile necesare pentru mentenanţa reţelei.

De asemenea, BRS Networks foloseşte şi soluţia Vista Manager EX de la Allied Telesis, care este o interfaţă grafică cu AMF şi care permite vizualizarea de statistici legate de reţea, precum şi efectuarea de configurări prin intermediul unei interfeţe grafice, bazate pe web.

Clientul vede deja beneficiile noii reţele. Stabilitatea reţelei este mult mai bună. Unităţile nu mai au parte de deconectări aleatorii sau alte probleme care ar putea determina reţeaua să cedeze. Acum se pot efectua schimbări în reţea fără întreruperi ale lanţului de afaceri. Nu în ultimul rând, noua reţea poziţionează firma client într-o poziţie bună pentru creştere viitoare, atât în termeni de noi clienţi achiziţionaţi, cât şi de noi facilităţi instalate.