Productie — September 22, 2021 at 10:43 am

Trei soluții de producție setate să transforme și să accelereze digitalizarea

by

Producătorii au probleme mari în eficientizarea proceselor – menținerea utilajele la capacitate optimă și complexitatea lanțurilor de aprovizionare. Însă, tehnologiile avansate de producție oferă soluții care depășesc cu mult schimbarea incrementală. Ca și în alte domenii, producătorii trebuie să optimizeze procesele și operațiunile și să abordeze probleme complexe la scară largă, maximizând, în același timp, veniturile, profitabilitatea și satisfacerea clienților.

Smiling and happy employee. Industrial worker indoors in factory. Young technician with orange hard hatFujitsu Quantum-Inspired Optimization Services (QIOS) identifică soluția optimă la probleme de calcul complexe pe scară largă. Poate verifica miliarde de opțiuni în câteva secunde și poate re-optimiza când este necesar.

Procesul este Always Optimal și oferă o gamă largă de avantaje:

• Monitorizarea și reevaluarea continuă a proceselor de fabricație, iar când trebuie, crește producția pentru a face față întârzierilor cauzate de întreținerii neplanificate – întreținere predictivă.
• Accelerarea proceselor foarte lente poate mări capacitatea de producție a unei linii întregi, poate aduce economii semnificative, astfel încât producătorii să aibă fonduri pentru investițiile majore de capital necesare pentru extinderea producției.
• Flexibilitatea sporită permite producătorilor să optimizeze nevoile de producție foarte individualizate pentru comenzile prioritare, dar și să producă loturi mai mici pentru produse Batch Size One personalizate și lansări exclusive.

Quantum-Inspired Optimization este implementată deja pentru:

• Optimizarea amplasării roboților
• Logistica componentelor
• Programarea joburilor.

Întreținerea utilajelor poate fi revoluționată de analiza întreținerii preventive și predictive, tehnologie ce permite modernizarea lor la un cost redus, fără a fi nevoie de noi investiții.

Inteligența artificială (AI) analizează variațiile de la normal ale datelor – temperatură, vibrații, zgomot etc. Datele sunt stocate, iar AI poate învăța tiparele sau „formele”. Beneficiile producătorilor sunt:

• Pot fi proactivi – verificarea utilajelor nu mai este reactivă, consumatoare de timp și costisitoare; permite extinderea eficientă a capacității de producție.
• Problemele critice pot fi detectate și prevenite anticipat, crescând fiabilitatea și reducând timpii de nefuncționare sau chiar costurile de înlocuire a utilajelor-problemă.

În decembrie 2019, Fujitsu a câștigat primul premiu pentru întreținere predictivă la Airbus AI challenge – unde a concurat cu 140 de companii. Soluția companiei a avut o precizie de 93% în identificarea funcționării neobișnuite a senzorilor, avertizând din timp defecțiunile.

Ecosistemele de producție implică mai multe părți și variabile, precum și procese și sisteme complexe cărora le lipsește, adesea, armonizarea și integrarea. Menținerea încrederii între părți se bazează pe conexiuni și relații complicate. Încrederea este adesea dificil de realizat – tradițional, una dintre părți trebuie să accepte responsabilitatea, responsabilitatea și riscul.

Odată cu formarea unui ecosistem de afaceri digital activ și auto-guvernat, multe organizații se alătură pentru a opera printr-o rețea de tehnologie distribuită (DLT).

Înțelegerile tradiționale sunt înlocuite cu cele digitale, create într-o rețea descentralizată. Deoarece datele fiecărei tranzacții din cadrul ecosistemului sunt stocate în siguranță, nimic nu este lăsat la latitudinea interpretării individuale.

Ecosistemele digitale și auto-guvernate permit producătorilor să:

• diminueze și să controleze riscurile
• reducă costurile tranzacției
• crească valoarea prin noi modele de afaceri
• creeze noi modele de interacțiune între industrii în beneficiul clienților
• mențină și să crească prezența în piață
• facă față limitelor bugetare
• majoreze eficiența operațiunilor zilnice.

Industria producătoare se confruntă cu provocări semnificative, dar tehnologiile avansate de producție, utilizate corect, o transformă.