Networking — September 27, 2021 at 10:23 am

Ericsson adaugă un nou echipament radio ultra-ușor în portofoliul Massive MIMO, pentru o implementare mai eficientă a tehnologiei 5G pe segmentul mid-band

by

Ericsson a lansat cel mai nou echipament radio din portofoliul Massive MIMO – dispozitivul ultra-ușor AIR 3268 cu antenă integrată, care va facilita implementarea  mai simplă și mai eficientă a tehnologiei 5G,  în spectrul de frecvențe mid-band, în zonele urbane și suburbane aglomerate.

PictureCântărind 12 kg și având volum de 23 de litri, AIR 3268 este cel mai ușor și cel mai mic dispozitiv radio din gama Massive MIMO, din industrie. Cu o putere de 200 W, 32 de receptoare/emițătoare, folosind un sistem de răcire pasivă, noul echipament cântărește cu aproximativ 40% mai puțin decât cele din generația anterioară, astfel că poate fi instalat ușor nu doar pe turnurile de telecomunicații sau acoperișurile clădirilor, dar și pe stâlpi sau pereții (fațadele) clădirilor.

Acest nou echipament radio va accelera procesul de implementare a tehnologiei 5G în spectrul de frecvențe mid-band de către furnizorii de servicii de comunicații care doresc să optimizeze capacitatea, acoperirea, viteza și experiența clienților lor în rețelele mobile.

Cel mai recent dispozitiv radio de la Ericsson este cu 10% mai eficient din punct de vedere energetic decât echipamentele din generația anterioară, utilizarea sa reducând consumul total de energie generat de implementarea 5G pe frecvențele mid-band. În plus, acesta este compatibil cu arhitectura unică a echipamentelor Massive MIMO dezvoltate de Ericsson și capabilitățile soluției Uplink Booster, care oferă performanțe superioare rețelelor 5G.

Echipamentul radio AIR 3268 este dezvoltat de Ericsson în parteneriat cu British Telecommunications (BT), cu scopul de a veni cu soluții la provocările aduse de tehnologia 5G. Acesta a fost conceput pentru a optimiza portofoliul Massive MIMO în spectrul 5G mid-band, astfel încât să ofere beneficiile unei implementări simple și eficienței energetice îmbunătățite.

Greg McCall, Managing Director, Service Platforms, în cadrul BT Group, afirmă: „Banda de 3,5 GHz și tehnologia Massive MIMO sunt importante pentru strategia noastră 5G, pentru a le oferi clienților din zonele urbane cea mai bună experiență. Continuăm să adăugăm capacitate pentru a menține acoperirea 5G pe care o oferim acum, în calitate de lider de piață, însă pentru a maximiza capacitatea de implementare a acestei tehnologii trebuie să reducem sarcina asupra infrastructurii din site-urile noastre”.
„BT se bucură să lucreze alături de Ericsson la acest produs, care are mai puțin de jumătate din dimensiunea și greutatea soluției pe care o utilizăm în prezent, reducând sarcina eoliană de la nivelul site-urilor existente și facilitând, totodată, adăugarea soluțiilor Massive MIMO în banda de 3,5 GHz în locații noi. Consumul redus de energie va ajuta BT să-și îndeplinească obiectivele în materie de sustenabilitate”, a adăugat el.

David Hammarwall, Head of Product Line Radio, Ericsson, declară: „Revoluționăm portofoliul Massive MIMO dezvoltat de Ericsson, cu dispozitive radio ultra-ușoare, care permit reconfigurări ale site-urilor și implementarea mai facilă a tehnologiei 5G pe segmentul mid-band. AIR 3268 extinde opțiunile pentru site-ul radio, permițând furnizorilor de servicii să-și extindă rapid rețelele și să ofere servicii 5G la viteze mai mari și timpi de răspuns mai scurți. În plus, dispozitivul este eficient din punct de vedere energetic, aspect important atât pentru noi, cât și pentru clienții noștri”.

Datorită dimensiunii și greutății sale reduse, AIR 3268 va simplifica extensia site-urilor existente, precum și achiziția de noi site-uri chiar și în locații unde acest lucru este mai dificil.

Dispozitivul AIR 3268 se alătură gamei de echipamente radio ultra-ușoare lansată în luna februarie a acestui an. La fel ca restul soluțiilor radio din portofoliul Massive MIMO dezvoltat de companie, AIR 3268 este proiectat utilizându-se chipset-urile Ericsson Silicon, oferind estimări în timp real a canalului radio și o direcționare ultra-precisă a semnalelor radio (beam-forming), îmbunătățind gradul de acoperire și experiența utilizatorilor.

Ericsson oferă și soluții optimizate, cu transmisiuni integrate, pentru zonele urbane cu o densitate mare a populației, ca parte a portofoliului său complex de soluții de transmisiuni cât și pentru echipamentele auxiliare (non-telco) din site-uri.