Internet/Telecom — September 29, 2021 at 3:32 pm

Platforma de auto-publicare digitizArte.ro susține tinerii artiști printr-un program educațional

by

Website-ul digitizArte, platformă interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi – muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni – suține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

digitizArte_banner fbProgramul educațional se desfășoară în lunile septembrie-octombrie și este compus din cinci ateliere online și un ghid pentru tinerii creativi, ghid care informează despre capacitatea internetului de a conecta autorii cu audiențe globale, cu ajutorul noilor metode de digitalizare a lucrărilor și publicare online, facilitând producția artistică și expunerea lucrărilor în mediul virtual, într-un mod sustenabil.

Cea de-a doua direcție de acțiune a acestei serii atipice de produse culturale este website-ul dedicat contribuțiilor auto-publicate de creativi, https://digitizarte.ro, pentru ca cea de-a treia să aducă premierea a opt articole auto-publicate din domeniile creative, cu participarea publicului, alături de echipa Save or Cancel și parteneri, în procesul de selecție și jurizare a lucrărilor înscrise în urma apelului deschis adresat artiștilor emergenți – talente locale, susținute pentru a ajunge la audiențe internaționale. În urma acestui apel au răspuns participanți din România, Italia și Portugalia.

Acest demers are ca scop tutorializarea celor care vor să utilizeze platforma pentru a publica online, susținerea lor în demersul de a-și prezenta publicului lucrările create. digitizArte este un spațiu în care atât artiștii, cât și și promoterii își pot publica materialele artistice pe care le realizează.