NEWS — October 1, 2021 at 1:12 pm

OTE încheie vânzarea Telekom Romania Communications S.A. (Fix)

by

telekomHellenic Telecommunications Organization S.A. (“OTE”) anunță că vânzarea cotei sale de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”) către Orange România s-a finalizat astăzi cu succes. Valoarea finală a fost de 295,6 milioane euro.

OTE estimează distribuirea către acționari a sumei de aproximativ 174 milioane euro, sub formă de dividende extraordinare și răscumpărări adiționale de acțiuni. Plata dividendelor, care face obiectul aprobărilor interne aferente, este așteptată în cursul anului 2021. OTE va reveni cu detaliile relevante.

Michael Tsamaz, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al OTE, a precizat: „Vânzarea Telekom Romania Communications S.A. este o decizie strategică ce contribuie la dezvoltarea rapidă a infrastructurii în Grecia și îmbunătățește viziunea pe termen lung privind creșterea și valoarea pentru acționari. În România, aceasta va sprijini creșterea Telekom Romania Communications și competitivității în piață, în beneficiul clienților și al societății românești.
OTE rămâne pe piața din România cu Telekom Romania Mobile Communications S.A., vizând generarea pozitivă de fluxuri de numerar printr-o abordare nouă de piață. Doresc să mulțumesc echipei de management și angajaților Telekom Romania pentru toate realizările obținute până acum și le doresc un viitor prosper.”