Securitate — October 4, 2021 at 10:49 am

5 întrebări prin care să identifici vulnerabilitățile din sistem

by

Astăzi vom vorbi despre securitatea sistemului tău informatic. Mai exact vom vorbi despre vulnerabilitățile din sistem, dar mai întâi să înțelegem mai exact ce înseamnă vulnerabilitate IT.

computer-programmer-using-laptop-1200x675Ce este o vulnerabilitate?

O vulnerabilitate se referă la o slăbiciune cunoscută a unui activ (o resursă activă) care poate fi exploatată de unul sau mai mulți atacatori. Cu alte cuvinte, este o problemă cunoscută care asigură succesul unui atac.

De exemplu, atunci când un membru al echipei demisionează și uiți să îi dezactivezi accesul la conturile externe, să schimbi datele de conectare sau să-l elimini de pe cardurile de credit ale companiei, acest lucru îți va lăsa afacerea deschisă atât amenințărilor intenționate, cât și celor neintenționate.

Cu toate acestea, majoritatea vulnerabilităților sunt exploatate de către atacatori automatizați și nu de o tastare umană de cealaltă parte a rețelei.

Întrebări pentru stabilirea listei vulnerabilităților de securitate

Iată câteva întrebări pe care ar trebui să vi le puneți când stabiliți lista cu vulnerabilitățile din sistem pentru compania dumneavoastră:

• Datele dumneavoastră sunt copiate și stocate într-o locație sigură în afara site-ului?

• Datele dumneavoastră sunt stocate în cloud? Dacă da, cât de exact este protejat de vulnerabilitățile cloud?

• Ce fel de securitate de rețea aveți pentru a determina cine poate accesa, modifica sau șterge informații din cadrul organizației dumneavoastră?

• Ce fel de protecție antivirus este utilizată? Licențele sunt actuale? Funcționează de câte ori este nevoie?

• Aveți un plan de recuperare a datelor în cazul exploatării unei vulnerabilități?

Înțelegerea vulnerabilităților dvs. este primul pas pentru gestionarea riscului. Noi vă putem ajuta cu un audit de securitate gratuit în urma căruia să primiți recomandări autorizate privitor la rezolvarea vulnerabilităților descoperite în rețeaua dumneavoastră. Trimite un email pe adresa: sales@power.ro cu subiectul ‘vulnerability’ sau completează formularul de aici: https://power.ro/solutii-securitate-it/#siem