NEWS — October 5, 2021 at 9:57 am

Bridgestone, partener pentru echiparea modelului Ferrari Roma

by

Potenza-Sport-Packshot-Brand-logoBridgestone a fost ales de Ferrari ca furnizor de anvelope pentru cea mai recentă mașină GT a producătorului italian, Ferrari Roma. Cu 620 CP și tracțiune spate, Ferrari avea nevoie de o anvelopă care să se potrivească performanțelor modelului Roma, atât pe mediu uscat, cât și pe ud.

Bridgestone Potenza Sport a fost dezvoltată special de Bridgestone pentru a optimiza aderența laterală și longitudinală, dar și performanțele pe ud și de hidroplanare. Bridgestone a dezvoltat un compus dedicat al benzii de rulare superioare și o distribuție a geometriei modelului anvelopelor spate pentru a păstra performanțele pe timp umed ale Bridgestone Potenza Sport, păstrând, în același timp, capacitățile de manipulare pe uscat ale anvelopei.

Bridgestone Potenza Sport oferă caracteristicile dinamice de performanță necesare pentru Ferrari Roma, inclusiv îmbunătățirea designului benzii de rulare pe anvelopele din spate pentru performanțe optime pe timp umed.

Potenza Sport, proiectată la comandă de Bridgestone, este acum disponibilă ca echipament original pe Ferrari Roma în dimensiunile 245 / 35ZR20 91Y și 285 / 35ZR20 (100Y). Anvelopa a fost dezvoltată și produsă la Centrul de Tehnologie și Inovare Bridgestone EMIA din Roma, Italia.