Cloud Computing / Edge — October 12, 2021 at 11:51 am

Oracle își extinde amprenta globală în cloud pentru a face față creșterii susținute de trei cifre

by

Oracle intenționează să își extindă prezența în regiunile cloud pentru a susține cererea crescută a clienților pentru serviciile Oracle Cloud la nivel mondial.  În decursul anului viitor, Oracle va deschide 14 regiuni cloud în noi locații din Europa, Orientul Mijlociu, Asia-Pacific și America Latină.

OracleCloudRegion_2_MPrintre viitoarele regiuni cloud, se numără Milano (Italia), Stockholm (Suedia), Marsilia (Franța), Spania, Singapore (Singapore), Johannesburg (Africa de Sud), Ierusalim (Israel), Mexic și Columbia. Alte două regiuni suplimentare vor fi deschise în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), Arabia Saudită, Franța, Israel și Chile. Oracle planifică să dețină cel puțin 44 de regiuni cloud până la sfârșitul anului 2022, continuând una dintre cele mai rapide expansiuni ale oricărui furnizor important de cloud.

Oracle oferă un set larg și consistent de servicii cloud în 30 de regiuni cloud comerciale și guvernamentale din 14 țări de pe cinci continente, pentru a deservi baza sa de clienți globală în creștere.  În prezent, OCI (Oracle Cloud Infrastructure) operează 23 de regiuni comerciale și șapte regiuni guvernamentale, la care se adauga multe alte regiuni de tip dedicat sau regiuni de securitate națională.

„Oracle Cloud Infrastructure a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultimul an”, a declarat Clay Magouyrk, vicepreședinte executiv, Oracle Cloud Infrastructure. „Am introdus câteva sute de noi servicii și funcționalități cloud și observăm în continuare că organizații din întreaga lume apelează din ce în ce mai des la OCI pentru a-și rula cele mai importante aplicatii în cloud. Odată cu regiunile Cloud suplimentare, și mai multe organizații vor putea utiliza serviciile noastre cloud pentru a-și susține creșterea și succesul general.”

Pentru a-și ajuta clienții să asigure o continuitate reală a activității și o protecție împotriva dezastrelor, susținându-i în același timp să îndeplinească cerințele privind localizarea datelor în țară, Oracle intenționează să stabilească cel puțin două regiuni cloud în aproape fiecare țară în care își desfășoară activitatea. Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Coreea de Sud, Japonia, Brazilia, India și Australia au deja două regiuni de cloud.

Strategia Oracle este de a veni în întâmpinarea clienților acolo unde aceștia se afla, permițându-le să păstreze datele și serviciile oriunde au nevoie de ele. Clienții pot implementa Oracle Cloud complet în cadrul propriilor centre de date utilizând soluțiile Dedicated Region și Exadata Cloud@Customer, pot implementa servicii cloud la nivel local cu administrarea acestora din cloud public sau pot implementa servicii cloud la distanță, la graniță, cu Roving Edge Infrastructure.

Disponibilitate ridicată, protecție împotriva dezastrelor și strategie cloud cu două regiuni
Arhitectura de ultimă generație a OCI oferă o bază de înaltă performanță și reziliență pentru serviciile cloud, în timp ce designul rețelelor fizice și virtuale maximizează performanța și securitatea. De exemplu, fiecare regiune Oracle Cloud conține cel puțin trei domenii de avarie, – structuri de echipamente care formează centre de date logice pentru o disponibilitate ridicată și reziliență la defecțiuni hardware și de rețea.  Unele regiuni (Ashburn, Phoenix, Frankfurt și Londra) oferă o reziliență suplimentară la nivelul întregului datacenter, prin implementarea mai multor domenii de disponibilitate (AD – Availability Domain), care la rândul lor conțin fiecare trei domenii de avarie.

Pentru cerințele de continuitate a afacerii și de conformitate, strategia unică de cloud cu două regiuni a Oracle permite clienților să implementeze aplicații reziliente în mai multe locații separate geografic, fără ca datele sensibile să părăsească țara.  Din dorința de a-i ajuta pe clienți să planifice implementări în centrele de date pentru a îndeplini cerințele aplicațiilor și pentru a-și optimiza infrastructura cloud, OCI  pune la dispoziție un tablou de bord gratuit privind latența între regiuni, care oferă informații în timp real și istoricul privind latența pentru regiunile Oracle Cloud din întreaga lume.

Sustenabilitate

Oracle s-a angajat să promoveze sustenabilitatea și a promis că va alimenta toate regiunile Oracle Cloud din întreaga lume cu energie 100% regenerabilă până în 2025. Mai multe regiuni Oracle Cloud, inclusiv regiuni din America de Nord, America de Sud și Europa, sunt deja alimentate cu energie regenerabilă în proporție de 100%, iar toate regiunile Oracle Cloud utilizează tehnologii de ultimă generație de gestionare a energiei și de răcire, pentru a minimiza impactul asupra mediului. Ca parte a inițiativei sale privind energia regenerabilă pentru un Cloud curat, Oracle a reutilizat sau a reciclat 99,6%  din hardware-ul său retras în anul fiscal 2021, respectând în același timp cu strictețe practicile Oracle privind confidențialitatea și securitatea datelor.

OracleCloudRegion_3_MRegiunile Cloud oferă toate serviciile Cloud și Multicloud
Regiunile Oracle Cloud susțin fiecare serviciu și functionalitate Oracle și sunt disponibile pentru clienții de oriunde din lume. Printre acestea se numără Oracle Autonomous Database, Oracle Container Engine for Kubernetes, soluția Oracle Cloud VMware și Oracle Fusion Cloud Applications.

Rețeaua extinsă de peste 70 de parteneri globali și regionali FastConnect a OCI oferă clienților conectivitate dedicată la regiunile Oracle Cloud și la serviciile OCI – oferind clienților cele mai bune opțiuni oriunde în lume.  FastConnect oferă o modalitate ușoară, elastică și economică de a crea o conexiune de rețea dedicată și privată cu o lățime de bandă mai mare, latență mai mică și o performanță mai consistentă față de conexiunile publice bazate pe internet.

În plus, OCI și Microsoft Azure au încheiat un parteneriat strategic care permite clienților comuni să ruleze aplicatii  în cele două cloud-uri. Acest parteneriat oferă o interconectare cross-cloud cu latență redusă între OCI și Azure în opt regiuni (Ashburn, Toronto, Londra, Amsterdam, Tokyo, San Jose, Vinhedo și Frankfurt), identitate federată pentru ca, clienții comuni să implementeze aplicații în ambele cloud-uri și un model de asistență colaborativă. Clienții pot rula aplicații full stack într-o configurație multi-cloud, păstrând în același timp o conectivitate de înaltă performanță, fără a fi nevoie de o reproiectare a arhitecturilor existente. De asemenea, aceștia pot migra aplicațiile existente sau pot dezvolta aplicații native în cloud care utilizează o combinație de servicii OCI și Azure.

Regiunile Oracle Global Cloud

Regiunile Oracle Cloud disponibile în prezent:
Asia-Pacific: Tokyo (Japonia), Osaka (Japonia), Seul (Coreea de Sud), Chuncheon (Coreea de Sud), Mumbai (India), Hyderabad (India), Sydney (Australia), Melbourne (Australia).
America: San Jose (Statele Unite), Phoenix (Statele Unite), Ashburn (Statele Unite), Toronto (Canada), Montreal (Canada), São Paolo (Brazilia), Vinhedo (Brazilia), Santiago (Chile)
Europa: Frankfurt (Germania), Londra (Regatul Unit), Newport, Țara Galilor (Regatul Unit), Zürich (Elveția), Amsterdam (Țările de Jos).
Orientul Mijlociu: Jeddah (Arabia Saudită), Dubai (E.A.U.)
Guvern: Două regiuni generale ale Guvernului SUA și regiuni de securitate națională a SUA, trei regiuni guvernamentale specifice Departamentului de Apărare al SUA, două în Regatul Unit (Londra și Newport, Țara Galilor) Additional Resources.

• Aflați mai multe despre Oracle Cloud Regions
• Aflați mai multe despre Oracle Cloud Infrastructure