Hardware — October 18, 2021 at 12:19 pm

Alienware lansează noul desktop flagship pentru a sărbători a 25-a sa aniversare

by

Imagine1Pășiți cu noi într-un portal al timpului – setați data de 15 octombrie 1996. Nu exista pe piață un computer adevărat dedicat gamerilor. Cu toate acestea, titluri extrem de populare precum Doom (1993), Civilizations II (1996) și Quake (1996) adunaseră împreună o comunitate de entuziaști ai jocurilor și tehnicieni pasionați, încântați în ceea ce jocurile pe PC aveau de oferit.

Cuvânt înainte despre moștenirea noastră
de Ernie Gonzalez, Alienware since 99’

Imagine2Într-un garaj lângă Miami, doi prieteni lucrau zi și noapte alegând din lăzi componente și potrivindu-le în carcase bej și dreptunghiulare de PC (considerate acum relicve antice conform standardelor actuale), ca niște oameni de știință nebuni care încearcă să-și perfecționeze formula secretă. Aici a fost locul de naștere, pe 15 octombrie 1996, al unei companii noi și îndrăznețe, cu viziunea de a construi computere de jocuri personalizate și de înaltă performanță pentru jucătorii de pretutindeni. Astăzi, Alienware se pregătește să sărbătorească cea de-a 25-a aniversare și suntem încântați să dăm la o parte cortina pentru a vă prezenta o altă realizare.

Alienware Aurora, desktop-ul nostru flagship care a fost pionierul tehnologiei de răcire cu lichid, a reprezentat un simbol al inovației când a fost lansat în 2004 (recunoscut pe atunci ca Aurora ALX). De atunci a devenit desktop-ul mid-tower ales de cei mai buni gameri esports în cele mai exigente turnee cu miză mare. Astăzi, prezentăm forma sa cea mai evoluată: Alienware Aurora reproiectat, vârful experiențelor desktop-urilor sub brandul Alienware.

Managementul meticulos al cablurilor oferă un interior plăcut și reduce blocajele în circulația aerului.
Managementul meticulos al cablurilor oferă un interior plăcut și reduce blocajele în circulația aerului.

CHAPTER 1: Formă în armonie cu funcționarea

În 2021, ne-ați văzut făcând unele îmbunătățiri radicale la familia noastră Alienware – de la prezentarea primului laptop de jocuri din lume proiectat în colaborare cu CHERRY MX până la debutul noii familii X-Series – cele mai subțiri laptopuri de 15 ”și 17” de până acum. În timp ce portofoliul nostru de laptopuri a fost reînnoit substanțial, este posibil să vă fi întrebat ce mai e nou în privința iubitului nostru desktop Alienware Aurora. Avem un răspuns.

Grafica de mai sus v-a dezvăluit probabil unele înnoiri exterioare ușor de remarcat. Reproiectarea gândită de designeri a început din interior spre exterior, deoarece geneza desktop-urilor Alienware are la bază feedback-ul clienților. Noul Alienware Aurora vine cu un design open air care reorganizează componentele interioare pentru o mai bună accesibilitate, un flux de aer și o acustică îmbunătățite, plus o gestionare mai curată a cablurilor, îmbogățind astfel experiența de joc în orice mod posibil.

Acest nou design open air sporește volumul intern al șasiului cu 50%, fără a extinde semnificativ amprenta generală a șasiului . Rezultatul este un flux total de aer mai eficient și un profil acustic redus, care oferă jucătorilor o experiență mai plăcută. Toate acestea oferă o creștere de 5% a performanței grafice .

Imagine4CHAPTER 2: Răcire bună și acustică minunată

Un spațiu mai liber nu echivalează neapărat cu un flux de aer mai bun. Contează designul termic. Cu până la patru ventilatoare de 120 mm și opțiuni de răcire cu lichid, noul Aurora profită din plin de designul open air pentru a vă menține echipamentul performant în timpul celor mai intense sesiuni de jocuri.

Fiecare configurație standard Alienware Aurora vine cu două ventitatoare de 120mm (unul în față care absoarbe aerul și unul în spate care îl avacuează). Configurațiile de vârf pot fi livrate cu al treilea și/sau al patrulea ventilator de 120mm preinstalat(e).
Fiecare configurație standard Alienware Aurora vine cu două ventitatoare de 120mm (unul în față care absoarbe aerul și unul în spate care îl avacuează). Configurațiile de vârf pot fi livrate cu al treilea și/sau al patrulea ventilator de 120mm preinstalat(e).

Aurora vine cu o eficiență mai mare a răcirii datorită introducerii de aer rece prin fantele în formă de fagure din partea din față a desktopului, deplasându-l spre placa de bază și componentele de performanță înainte de a-l evacua prin spatele șasiului.

Până acum ne-ați auzit menționând îmbunătățirile acusticii de câteva ori, dar acestea par cam greu de crezut după ce am aflat despre eficientizarea arhitecturii de răcire. Ei bine, îmbunătățirea acusticii a devenit posibilă pe de o parte prin sporirea volumului șasiului și totodată printr-o idee care ar putea părea contra-intuitivă: mai multe ventilatoare care lucrează eficient pot ajuta un desktop să rămână nu doar mai rece, ci și mai silențios. Astfel, noul desktop Aurora este cu până la 16% mai silențios inactiv , cu până la 9% în timpul sarcinilor intensive CPU și cu până la 15% mai silențios în timpul overclocking. Rezultatul final pentru jucători înseamnă că, în timpul conversațiilor liniștite între personaje și a altor scenarii mai relaxate, veți rămâne concentrat asupra a ceea ce se întâmplă pe ecran, fără a fi deranjat de „simfonia” din interiorul șasiului.

CHAPTER 3: Acolo unde spiritul întâlnește trupul

Călătoria noastră de la designul interior spre cel exterior se apropie de final. Curbele expresive și o formă sculptată iconică dezvăluie un design 360 care face ca noul Aurora să arate fantastic din toate unghiurile, atât pentru opțiunile de culoare Lunar Light, cât și pentru Dark Side of the Moon.

Imagine6Pentru prima dată, Alienware vine opțional cu un panou transparent în partea stângă, care oferă o fereastră pentru ca jucătorii să privească în interior și să admire o nouă placă de bază iluminată de până la opt zone unice de iluminare AlienFX personalizabile. De asemenea, nou este și un capac magnetic, opțional, care stochează bine cablurile și ascunde porturile din partea din spate. (Fapt amuzant: am conceput acest panou având în vedere eSports, deoarece sistemele sportivilor sunt adesea vizualizate din spate în timpul transmisiunilor.)

De-a lungul timpului, acest desktop a fost realizat cu atenție, astfel încât să arate la fel de bine din spate ca și din față. Noul nostru șasiu permite, de asemenea, îndepărtarea ușii laterale pentru rearanjarea cablurilor din zonele în care fluxul de aer este crucial. Toate acestea au ca rezultat cel mai accesibil desktop din toate unghiurile.

CHAPTER 4: Întâlnește-te cu Alienware și oaspeți speciali, live, pe Twitch

Sărbătoriți alături de noi astăzi la ora 14:00 CT / 15:00 ET pe Twitch.tv/Alienware în timp ce aniversăm împlinirea a 25 de ani! Alăturați-vă Alienware Hive, comunității PUBG, vizionați Trisha Hershberger, membru și gazdă Alienware Hive, veniți la prezentarea noului nostru Aurora și dansați pe ritmurile lui Morgan Page, producător nominalizat la Grammy și artist EDM. Nu ratați!

EPILOGUE: Need for Speeds n’ Feeds

Sărbătorirea moștenirii noastre de 25 de ani de pionierat în industria PC-urilor de jocuri abia a început.

În România Alienware și-a aniversat sfertul de secol alături de patru dintre cei mai îndrăgiți gameri de la noi – AndreiRO, Lectura DeLaA-LaZ, 0neFlash, TheRealRed la un maraton de gaming și discuții despre carierele lor și despre  jocurile pe care le-au îndrăgit cel mai mult.
Livestreamul a putut fi urmărit pe conturile de Youtube si de Twitch ale celor patru gameri profesioniști, care au avut ocazia nu doar să testeze celebrul Alienware, ci să și ofere comunității lor insighturi din cariera lor și să discute, într-un context inedit, despre momentele de vârf din industria gamingului mondial.

Și pentru că Alienware unul dintre cele mai apreciate branduri în rândul iubitorilor de jocuri pe PC, de peste două decenii, susținerea unuia dintre cele mai importante evenimente de gaming din România este doar una dintre modalitățile prin care Dell Technologies dorește să mulțumească comunității de gameri pentru interesul permanent pe care l-au acordat device-urilor ”extraterestre” în toți acești ani. Astfel, Alienware s susținut categoria ”CEA MAI BUNĂ SERIE LET’S PLAY” de la Gaming Video Awards.

de Vivian Lien, VP of Gaming

Imagine7