Securitate — October 20, 2021 at 1:55 pm

Kaspersky Industrial CyberSecurity deblochează managementul centralizat și vizibilitatea pe întreaga infrastructură OT

by

Kaspersky a actualizat produsele din cadrul soluției sale pentru organizații industriale. Kaspersky Security Center oferă acum o afișare centralizată pentru gestionarea securității întregii infrastructuri OT (tehnologie operațională), cu o hartă a tuturor activelor distribuite geografic, îmbogățite cu evenimente, analiza incidentelor și multe altele.

Integrarea profundă a Kaspersky Industrial CyberSecurity for Nodes și Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks combină date despre evenimente la nivel endpoint și în întreaga rețea, în timp real. Optimizările de securitate includ un sistem de blocare a atacurilor din rețea, împotriva atacurilor brute force și exploatărilor, dar și surse extinse de date pentru identificarea vulnerabilităților și gestionarea patch-urilor.

Lipsa de vizibilitate și de gestionare a mediilor complexe IT și OT par să fie cele mai provocatoare probleme pentru două treimi din companiile industriale, după cum a evidențiat un sondaj realizat de Kaspersky. Accesul la o platformă unificată pentru gestionarea politicilor de securitate, implementarea protecției și toate incidentele de securitate ar trebui să ajute aceste organizații să își facă infrastructura mai sigură și mai transparentă.

Kaspersky Security Center și-a extins capacitățile pentru a include un tablou de bord dedicat pentru gestionarea centralizată a infrastructurilor OT. În plus față de funcțiile anterioare care facilitează administrarea implementării produsului, a actualizărilor, a licențelor și politicilor, consola oferă acum vizibilitate completă asupra tuturor activelor protejate, a incidentelor de securitate și a analizelor incidentelor. Clienții pot cerceta toate elementele de infrastructură – cum ar fi servere sau controlere – și caracteristicile acestora și le pot vedea pe o hartă geografică unde pot fi configurate toate activele din diferite filiale. Harta funcționează în timp real și evidențiază toate activele care ar putea fi afectate de un incident. Un administrator poate investiga imediat problema făcând click pe ea și accesând consola web dedicată serverului.

Imagine1Pentru a îmbunătăți experiența clienților, conștientizarea situației și flexibilitatea implementării, Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks poate acum să extragă date importante la nivel de endpoint industrial, protejat cu Kaspersky Industrial CyberSecurity for Nodes. Administratorii de securitate pot investiga accidentele beneficiind de un context larg: detalii despre incident furnizate de EPP, detectarea precisă a parametrilor activelor și hărți de comunicații de rețea din segmente în care monitorizarea traficului nu este încă disponibilă.

Mai mult, prin adăugarea unui sistem de blocare de atacurilor din rețea, Kaspersky Industrial CyberSecurity for Nodes protejează împotriva scanării porturilor, refuzului de serviciu, atacurilor brute force și amenințărilor care exploatează vulnerabilitățile sau aplicațiile, serviciile și sistemele de operare configurate greșit. Pentru a ajuta clienții să scadă și mai mult șansele unei exploatări a vulnerabilităților cu corecții sau atenuări în timp util, Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks își extinde acum baza de date de vulnerabilități furnizată de Kaspersky ICS-CERT cu noi surse: National Vulnerability Database (NVD) și US-CERT. Administratorii pot filtra vulnerabilitățile în funcție de sursă și pot opri detectarea din oricare dintre bazele de date.

„Oferind integrarea perfectă a tehnologiilor de securitate cibernetică aplicabile diferitelor sisteme de automatizare, urmărim obiectivul final de a construi un ecosistem fiabil de soluții care să satisfacă cerințele echipelor de securitate cibernetică responsabile pentru orice număr de site-uri industriale. Strategia noastră este de a deservi clienții noștri industriali în fiecare punct al planului lor de implementare a măsurilor tehnice de securitate cibernetică, pentru a crea un sistem de securitate scalabil și certificat, cu o eficiență indubitabilă. Aceste actualizări formează primul pas al Kaspersky către o platformă de securitate industrială. Elementul cheie este un singur panou de control de securitate care răspunde la o varietate de nevoi: de la monitorizarea incidentelor la răspuns, investigație, „vânătoare”, orchestrare și capabilități de automatizare, până la acoperirea întregului mediu distribuit geografic. Această abordare îi va ajuta pe clienți să-și ducă securitatea OT la un nou nivel, indiferent de situația în care se află la momentul actual”, spune Kirill Naboyshchikov, Business Development Manager la Kaspersky.

Consola de management Kaspersky Industrial CyberSecurity din Kaspersky Security Center va fi disponibilă pentru implementarea de către clienți începând cu decembrie 2021.

Pentru a afla mai multe despre soluția Kaspersky Industrial CyberSecurity și despre produsele și serviciile conexe, puteți vizita site-ul.