Productie — October 21, 2021 at 1:28 pm

Variații fără sfârșit – tema colecției BASF Automotive Color Trends 2021-2022

by

Designerii diviziei BASF Coatings au aprofundat noi spații de culoare pentru colecția 2021-2022 Automotive Color Trends. Împrumutând un fenomen din mecanica cuantică, colecția din acest an se numește SUPERPOZIȚIE și reprezintă o stare în care limitele sistemelor binare sunt depășite.

Cu alte cuvinte, lucrurile nu sunt doar albe sau negre, cap sau pajură, unu sau zero. Lumea are un număr infinit de variații, iar această colecție se scufundă în acestea. Culorile beneficiază de un vocabular nelimitat de design, care poate fi jucăuș și serios, confortabil și deranjant, clar și haotic, în același timp.

Key Color EMEA – SpectoraEMEA – Culori care îți deschid ochii și îți provoacă gândirea
Culorile concepute pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) utilizează poziții familiare ale culorilor, dar le schimbă cu ajutorul unor noi efecte, gradiente subtile sau cu un anume efect de sclipire. Nuanțele de gri își schimbă culoarea în funcție de unghiul de vedere. Nuanțele de albastru sunt deschise, reflectorizante și structurează suprafața.
„Aceste culori care îți deschid ochii și îți provoacă gândirea sunt o suprapunere de tonuri complexe care ne provoacă percepția”, a spus Mark Gutjahr, head of Automotive Color Design, EMEA.

Key Color Asien-Pazifik – Mobius / Key Color Asia Pacific – MobiusAsia Pacific – Reîncarcă și gândește în viitor
Asia Pacific a văzut schimbarea socială ca fiind cea mai mare tendință pentru 2021. Mulți au folosit timpul pe care l-au avut pentru a se reîncărca, pentru a se gândi la viitor și pentru a-și reface energia.
Dintr-o uniformitate a gândurilor, a produselor și a materialelor din trecut au reieșit la suprafață flexibilitatea și libertatea. Oricine și orice ar trebui acceptate – nu numai oamenii, ci și produsele și materialele. Totul poate fi flexibil.
„Culorile cheie din Asia Pacific sunt nuanțele deschise, curate, care evocă aspectul incitant al primăverii și speranța de viitor pe care o aduce”, a spus Chiharu Matsuhara, head of Automotive Design pentru Asia Pacific. „Ele arată un nivel mai înalt de înțelegere asupra lumii noastre diverse.”

Key Color Amerika – Lambent Earth / Key Color America – Lambent EarthAmerica de Nord – Concepul echilibrului
Viitoarele modele de culori din America de Nord au pornit de la conceptul de echilibru, care amintește de statornicia umanității. Spațiile de culoare sunt ancorate în optimism și rezistență și arată potențialul omenirii de a merge mai departe, în ciuda provocărilor.
„Am găsit echilibrul dintre lumea naturală și cea sintetică, pentru a crea culori calme, neclintite și care provoacă gândirea. Îl atrag pe spectator în senzații unice care funcționează pe mai multe niveluri non-binare”, a declarat Paul Czornij, head of Automotive Design pentru America.

Expertiza diviziei de vopsele în materie de culori
În fiecare an, proiectanții de la divizia de lacuri și vopsele BASF studiază tendințele viitoare, pe care le folosesc ca bază pentru dezvoltarea suprafețelor, texturilor și tonurilor culorilor. Ei se inspiră din industrie, modă, bunuri de larg consum, natură și nu numai. Își împărtășesc rezultatele cercetării cu clienții BASF – designerii auto – pentru a contribui la dezvoltarea viitoarelor planuri de producție în serie.