Networking — October 28, 2021 at 12:56 pm

Tehnologia Axis Scene Intelligence – analiză video la cel mai înalt nivel

by

Compania Axis anunță lansarea Axis Scene Intelligence, o tehnologie de ultimă generație ce combină un sistem avansat de procesare a imaginilor cu soluțiile de analiză la marginea rețelei și învățarea profundă.

Axis IntelligenceTehnologia utilizează algoritmi antrenați în medii reale pentru a oferi metadate valoroase chiar și în condiții de supraveghere dificile, precum luminozitatea redusă. Tehnologia Axis Scene Intelligence folosește expertiza acumulată în decursul a zeci de ani de experiență în procesarea imaginilor. Rezultatul constă într-un flux ideal de date de intrare, pentru o performanță optimă cu un număr minim de alarme false.

Tehnologia Axis Scene Intelligence utilizează expertiza companiei Axis în procesarea imaginilor și a datelor la marginea rețelei, și folosește un SoC conceput de companie la nivel intern, care include o unitate de procesare cu învățare profundă (DLPU), pentru a oferi elementele de bază necesare în crearea de soluții performante de analiză la marginea rețelei.

Soluțiile de analiză la marginea rețelei reduc latența și garantează acuratețea. În plus, generează economii de costuri prin reducerea numărului de servere necesare. Deoarece sunt trimise doar imaginile video relevante, necesarul de lățime de bandă și capacitate de stocare este, de asemenea, redus.

Avantajele principale includ:

– Performanță optimă în analiză;
– Număr minim de alarme false;
– Suport pentru clasificarea detaliată a obiectelor;
– Facilitarea căutărilor în timeline;
– Economie de costuri, lățime de bandă și capacitate de stocare.

Metadatele obținute cu ajutorul tehnologiei Axis Scene Intelligence facilitează căutările criminalistice în cadrul imaginilor video transmise în direct sau înregistrate. Datorită interfețelor de metadate deschise și conformității cu standardele ONVIF, tehnologia Axis Scene Intelligence adaugă valoare oricărui sistem de video management (VMS). Drept urmare, clienții pot alege orice sistem VMS care este adecvat scopurilor proprii, indiferent dacă este oferit de Axis sau de un terț.