Agricultura&FMCG — November 11, 2021 at 11:04 am

AGRIVI și BASF oferă fermierilor români o soluție digitală completă

by

Compania BASF, unul dintre liderii domeniului industrial, cu un portofoliu extins de produse și soluții pentru protecția plantelor, a ales platforma software AGRIVI, dedicată managementului în agricultură, pentru a-și diversifica portofoliul de soluții agro destinat fermelor și cooperativelor din România.

AGRIVI BASF 3Parteneriatul este unul complex, ce are drept obiectiv facilitarea tranziției fermierilor români către agricultura digitală. Colaborarea celor două companii vine ca răspuns la provocările agriculturii moderne, în care caracterul tot mai imprevizibil al vremii, dificultatea combaterii agenților de dăunare, volatilitatea prețurilor și insuficiența tot mai acută a resurselor naturale au devenit probleme tot mai actuale și mai complexe.

Platforma AGRIVI este cunoscută la nivel global ca lider în segmentul Ag-Tech. Este o soluție completă de gestionare digitală a tuturor proceselor din ferme sau cooperative și oferă capacități avansate pentru planificarea, trasabilitatea și analiza întregului flux de producție. Așa cum produsele și soluțiile de protecție a plantelor oferite de BASF contribuie la creșterea productivității și calității recoltelor, simplificând activitățile în fermă, soluția AGRIVI le permite fermierilor români să își digitalizeze toate procesele din fermă pentru a putea lua decizii coerente bazate pe date reale din câmp, cu scopul de a obține în final recolte mai bogate, de o calitate superioară.

Soluția AGRIVI permite fermierilor să aibă acces la cele mai bune practici agricole de actualitate. În același timp, le oferă posibilitatea de a gestiona simplu și rapid toate activitățile din câmp sau fermă. Fermierii pot astfel să planifice întregul sezon agricol, să analizeze producția și să integreze în platforma AGRIVI alte tehnologii digitale pentru agricultură, precum stații meteo, aplicații de gestiune a parcului auto și de utilaje sau imagistică prin satelit. În acest mod, fermierii pot prelua controlul complet asupra fluxului de producție, pentru un management mult mai eficient al fermei.

Inițiativa parteneriatului BASF și AGRIVI a pornit de la o constatare simplă: indiferent dacă fermierii sunt sau nu pregătiți, digitalizarea agriculturii devine o realitate în tot mai multe ferme din România. Să faci agricultură tradițională nu mai este nici măcar o soluție de compromis, iar acest lucru se reflectă tot mai mult în activitatea marilor ferme și a fermierilor de top. Tocmai de aceea, BASF adoptă o poziție de lider, oferind noi servicii și produse care să îi sprijine pe fermieri în tranziția către digitalizare.

BASF investește în permanență pentru a dezvolta produse și soluții în avantajul fermierilor, prietenoase cu mediul înconjurător. Prin digitalizare se poate susține astfel agricultura modernă și sustenabilă. „Serviciile digitale oferite de AGRIVI vin în completarea portofoliului de soluții inovatoare BASF. Ajutăm, astfel, fermierii nu doar cu produsele noastre, dar îi susținem și în procesele de digitalizare, oferindu-le soluția de farm management de la AGRIVI. Am ales varianta pe care am considerat-o cea mai potrivită pentru nevoile acestora”, spune Marijan Tomsic, Country Manager, BASF Agricultural Solutions România.

Parteneriatul dintre BASF și AGRIVI este destinat tocmai acelor profesioniști din agricultură care nu sunt doar fermieri. Este pentru cei ce își doresc performanță, eficiență, profit, dar și sustenabilitate. „Sunt mândru că acest parteneriat arată încă o dată că AGRIVI este din nou recunoscut drept soluția digitală inovatoare care contribuie la sustenabilitatea pe termen lung a producției agricole, atât la nivel mondial, dar și în România. Cu ajutorul software-ului nostru, fermierii pot reduce riscurile și pot crește calitatea și randamentul recoltelor. Pe de altă parte, odată cu implementarea platformei  AGRIVI, se asigură un control constant al procesului de producție, ceea ce permite trasabilitatea, astfel încât consumatorii pot avea o perspectivă complet transparentă asupra procesului de producție a alimentelor pe care le consumă. Acesta nu mai este viitorul nostru, ci prezentul”, a afirmat Mircea Drăghici, General Manager AGRIVI România.

Parteneriatul dintre BASF și AGRIVI a început cu un proiect pilot, desfășurat în acest an. Obiectivul programului pilot a fost identificarea abordărilor ideale adaptate condițiilor din România. Astfel, participanții au beneficiat de instruire cu privire la capacitățile și beneficiile platformei, pentru a crea planificări de sezon agricol, pentru a putea monitoriza volumul de ore de lucru și activitatea specifică fermei, inputurile, precum și pentru a înregistra dinamica costurilor în timp real.

AGRIVI BASF 2Utilizatorii platformei AGRIVI au recunoscut rapid beneficiile deciziilor luate pe baza datelor introduse, astfel că pentru aceștia noua abordare a reprezentat o adevărată cheie a succesului. Managementul integrat al resurselor, al operațiunilor, al finanțelor și al forței de muncă, precum și trasabilitatea acestora, împreună cu posibilitatea extinsă de raportare și analiză au făcut ca soluția să fie excelent primită de fermierii din proiectul pilot.

Și specialiștii BASF implicați în proiect au recunoscut utilitatea platformei AGRIVI pentru fermieri. „Pe lângă componentele de comunicare online și canalele prin care încercăm să ajutăm fermierii cu informații tehnice, cu soluții la problemele lor din culturi, următorul pas este digitalizarea fermei. De aceea considerăm că o platformă de management al fermei precum AGRIVI este binevenită. Am testat aplicația în faza de pilot timp de un sezon și suntem încântați de faptul că AGRIVI oferă o soluție completă”, este de părere Bogdan Boboc, Digital & Online Manager BASF Agricultural Solutions România.

În acest moment, proiectul va trece în etapa următoare, în care platforma AGRIVI va putea fi implementată la nivel național, pentru un grup selectat de fermieri. Soluția AGRIVI permite accesul la informații tehnice, agroeconomice, alerte meteo, însă punctul forte îl constituie secțiunea de management al fermei. Fermierii pot face planificări de activități, de recolte, de resurse umane, pot gestiona utilajele, lucrările în câmp sau pot primi inclusiv alerte pentru plata facturilor. Aceste facilități și multe altele incluse în soluția de management AGRIVI vor putea facilita procesele de administrare a fermei, asigurând fermierilor instrumentele necesare pentru analiza detaliată a activității în scopul optimizării profiturilor.