Guvernare/Licitatii — November 11, 2021 at 1:01 pm

Comisia Europeană alocă 2,5 milioane de euro pentru proiecte în domeniul portării datelor

by

DAPSI, proiect finanțat de Uniunea Europeană, lansează cel de-al treilea apel de finanțare și acordă 2,5 milioane de euro fonduri pentru inovatorii în tehnologia Internetului, care dezvoltă soluții noi care facilitează portabilitatea datelor. Data Portability & Services Incubator (DAPSI) sau Incubatorul pentru servicii și pentru portabilitatea datelor este parte a programului Next Generation Internet, o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contribuie la crearea unui Internet axat pe nevoile oamenilor, printr-un amplu program de cercetare și inovare care este parte din Orizont Europa (2021-2027).

DAPSI-Open-Call-3DAPSI oferă granturi de până la 150.000 de euro pentru fiecare proiect și un program de suport timp de 9 luni în care experți din diferite domenii vor împărtăși metodele și cunoștințele lor, know-how, vor fi organizate sesiuni de training în business și alte domenii referitoare la protecția datelor, coaching, mentorat, cu acces la infrastructură de top.

„Cel de-al treilea apel de finanțare este ultimul apel, având și cel mai mare buget alocat până acum, în valoare de 2,5 milioane de euro, pentru a finanța o serie de proiecte diverse, de la portabilitatea datelor până la securitate și confidențialitate printre altele. Proiectele open-source cu impact asupra Internetului de nouă generație se potrivesc perfect viziunii DAPSI”, spune Sara Mateo, coordonatoarea proiectului DAPSI.

DAPSI oferă inovatorilor în tehnologia Internetului oportunitatea de a dezvolta soluții centrate pe utilizatori în domeniul portabilității datelor. Misiunea acestui proiect este de a facilita transferul de date personale stocate de un furnizor de servicii către un altul, asigurând, în același timp, securitatea și confidențialitatea, conform Regulamentului General de Protecție a Datelor (GDPR). GDPR a avut întotdeauna scopul de a facilita portabilitatea, dar, de cele mai multe ori, este dificil de pus în practică.

Mod de aplicare
Aplicațiile sunt deschise pe F6S până pe 23 noiembrie 2021, la ora 17:00 CET. Oricine poate aplica aici: https://www.f6s.com/dapsi-open-call-3/apply
Un webinar a fost organizat pe 13 octombrie pentru a oferi persoanelor interesate mai multe informații despre program și modul de aplicare.

Înregistrarea acestuia poate fi accesată aici: https://www.f6s.com/dapsi-open-call-3-webinar-1-guide-for-applicants

Participanții selectați vor intra într-un program alcătuit din două faze. În prima etapă, echipele vor participa la sesiuni de training, vor avea acces la infrastructură de top și își vor susține ideea, având parte de sprijin și coaching din partea DAPSI. Apoi, proiectele de succes vor intra în cea de-a doua fază, în care soluțiile propuse vor putea fi dezvoltate în așa fel încât să ajute comunitatea de cercetători și/sau să corespundă nevoilor pieței.

Mai multe informații pot fi găsite pe www.dapsi.ngi.eu.