Expert IT — November 16, 2021 at 2:51 pm

Ce este Business Intelligence?

by

Colectarea și transformarea eficientă a datelor ajută business-urile să își crească productivitatea și cifra de afaceri

Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software România
Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software România

Business Intelligence (BI) transformă datele în informații practice și schimbă paradigma prin care o organizație ia deciziile de afaceri. În mod practic, instrumentele BI accesează și analizează seturi de date și prezintă constatări analitice în rapoarte, rezumate, tablouri de bord, grafice, diagrame și hărți pentru a oferi utilizatorilor informații relevante despre starea afacerii.

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune pe piața din Transilvania, a dezvoltat ASiS BI, un instrument de Business Intelligence, care oferă o analiză comparativă pe evoluția indicatorilor de business.

În prezent, managerii companiilor lucrează cu foarte multe date, care provin majoritatea din operațiunile curente, din diverse surse IoT sau din alte surse (social media, raportări, etc).  Cert este că numărul lor este în creștere, iar până în 2025 se preconizează că volumul de date colectate va crește cu până la 65% pe an. Din acest motiv, pentru menținerea unui business competitiv este nevoie ca aceste date să fie colectate și apoi utilizate într-un mod eficient.

Constituind un instrument puternic de Business Intelligence, ASiS BI oferă o multitudine de beneficii în organizarea și dezvoltarea unei firme, deoarece schimbă paradigma de analiză a datelor și ajută managementul companiilor să își înțeleagă mai bine business-ul.

ASiS BI sprijină companiile în procesul de transformare digitală simplificând pașii spre dezvoltarea și luarea deciziilor inteligente, fundamentate pe informații corecte. Mai exact, face analiza comparativă pe evoluția indicatorilor de profit, cashflow, vânzări, costuri, stocuri, creanțe, și altele.

ASiS BI ordonează și interpretează datele transformându-le în informații în timp real. Prezentate în evoluție, dashboard-urile interactive ASiS BI oferă utilizatorilor o experiență user-friendly. Există posibilitatea de detaliere a fiecărui element grafic printr-un singur click, oferind astfel o imagine clară a oricărui element de la macro la cel mai mic detaliu. Vorbim despre un instrument cu utilizare zilnică unde fiecare click se traduce în filtrare, previzionare sau detaliere pe principiul drill-down în istoricul de date. Informația merge în adâncimea problemei și deschide „sursele de proveniență”.

Pentru analize eficiente, ASiS BI ia în calcul atât informația din sistemul ASiS ERP cât și din alte surse (IoT), mai ales în procesele de producție, sporind astfel gradul de relevanță pentru indicatorii analizați. Acest lucru face ca utilizatorii ASiS BI să aibă o imagine 360 de grade asupra afacerii și să ia ușor decizii din ce în ce mai informate, ca răspuns la nevoile afacerii.

Dezvoltat pe tehnologie Microsoft, ASiS BI funcționează nativ în Cloud. Factorii de decizie pot folosi ASiS BI fără a avea grija infrastructurii, a mentenanței IT (hardware, servere, etc) sau a securității datelor, deoarece acestea sunt gestionate în Microsoft Azure.

Alfa Software este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are experiență de peste 15 ani pe produs.