Data Center / Storage — November 20, 2021 at 9:14 am

Fujitsu lansează noi modele de servere

by

Primergy RX2530 M6Producătorul japonez a lansat noi modele de servere rack care modernizează centrele de date pentru medii cu fluxuri multiple de lucru

Gama de servere Fujitsu Server Primergy RX Rack Systems a fost actualizată cu două modele noi dual-socket. Echipate cu cele mai noi procesoare de a treia generaţie Intel® Xeon® Scalable Processors, modelele RX2530 M6 şi RX2540 M6 sunt versatile şi optimizate pentru a furniza cea mai bună performanţă din clasa lor, precum şi extensibilitate facilă prin intermediul câtorva caracteristici noi, iar prin aceasta ele reprezintă noul “standard” în fiecare centru de date.

Modelul Primergy RX2530 M6 combină performanţa, costul şi scalabilitatea pentru cele mai multe centre de date alimentate de procesoare Intel de generaţia trei, împreună cu o capacitate extinsă de memorie. Serverul are la bază procesoare Intel Xeon Scalable de generaţia 3 care îmbunătăţesc semnificativ performanţa per nucleu cu până la 40 de nuclee per socket.

RX2530 M6Fujitsu oferă variante diferite de bază pentru server, cum ar fi de până la 4x 3.5” SAS/SATA, de până la 10x 2.5” SAS/SATA/NVMe, sau opţiunea de a folosi până la 32x EDSFF dispozitive de stocare, astfel încât clienţii să poată alege unităţile de bază adecvate nevoilor proprii. În cazul în care această capacitate nu este suficientă, sunt disponibile încă două dispozitive de stocare de 2.5” ca opţiune în partea din spate a şasiului.

Dincolo de toate astea, serverul furnizează o mare capacitatea de memorie furnizată de sloturi 32 DIMM (10 TB în total), prin aceasta asigurându-se furnizarea de rezultate excelente pentru cele mai pretenţioase aplicaţii. Pe lângă modulele DDR4 cu viteze de memorie de până la 3200 MT/s, este posibilă combinarea lor cu seria 200 a memoriei persistente Intel Optane, care oferă o combinaţie unică de capacitate mare şi suport pentru persistenţa datelor.

Modelul suportă noua interfaţă PCIe 4.0 interface, fiind disponibile în total patru din aceste interfeţe. În plus, pentru adresarea cu succes a îmbunătăţirilor substanţiale legate de rezultate, noul server dual-socket suportă până la 4 PCIe Gen 4, precum şi noile adaptoare flexibile DynamicLoM via OCP V3. Toate acestea fac din Primergy RX2530 M6 serverul ideal pentru standardizarea centrelor de date din punct de vedere al unei game largi de fluxuri de lucru, aici fiind incluse virtualizarea, scenariile scale-out, bazele de date şi analytics, VDI şi chiar medii HPC, care necesită performanţă şi suport GPU în cadrul unui factor de formă 1U dens.

primergy_rx2540_m6Al doilea model nou de server intrat în portofoliul Fujistu este Primergy RX2540 M6, un sistem dual-socket x86 care furnizează versatilitate şi scalabilitate de ultimă generaţie pentru medii cu fluxuri multiple de lucru în cadrul unui şasiu 2U compact. Modelul reprezintă standardul din fiecare centru modern de date şi permite rularea a aproape tuturor tipurilor de fluxuri de lucru, de la cele de bază la aplicaţii business-critical.

La fel ca modelul anterior, RX2540 M6 suportă seria 200 de memorie persistentă Intel Optane, precum şi până la două procesoare Intel Xeon Scalble de generaţie 3 cu densitate de nucleu multi-socket de până la 40 de nuclee per procesor. Serverul face posibilă scalarea capacităţii şi performanţei cu sloturi 32 DIMM (până la 12 TB de memorie în combinaţie cu PMem), precum şi utilizarea a până la 12x 3.5” SAS/SATA, 24x 2.5” SAS/SATA/NVMe, sau 64x EDSFF dispozitive de memorie.

Sloturile 8x PCIe 4.0, slotul DynamicLoM OCP v3 precum şi suportul pentru un număr de până la 6 GPU-uri – cum ar fi carduri NVIDIA Tesla T4– oferă extensibilitate suplimentară, scalabilitate de networking şi viteză pentru asigurarea evitării de gâtuiri în fluxurile de lucru I/O –intensive, fenomen care ar putea reduce eficienţa funcţionării afacerii. În plus, sunt disponibile alte şase dispozitive de stocare de 2.5”, ca opţiune pe spatele şasiului.

Primergy RX2540 M6 este serverul ideal pentru fluxuri de lucru business-critical cum ar fi bazele de date tradiţionale şi cele in-memory, virtualizarea, procesarea afacerii, VDI, aplicaţiile de tip enterprise, aplicaţiile de colaborare/e-mail, aplicaţiile de streaming media, aplicaţiile web şi cele HPC, unde sunt esenţiale performanţele corecte, extensibilitatea şi eficienţa.