Evenimente — November 24, 2021 at 11:18 am

FintechOS, finalistă la FF Awards, la categoria „Cum să construiești o bancă”

by

FintechOS_awardFintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, asigurători, organizații de creditare și alte companii de servicii financiare, a fost selectată în finala FF Awards (Londra) la categoria „Cum să construiești o bancă”. Gama de produse FintechOS include toate fluxurile digitale necesare unei bănci în interacțiunea cu clientul final, precum și capabilități de core banking necesare activităților de creditare și de administrare de produse financiare.

Mai exact, platforma FintechOS Lighthouse include următoarele capabilități de core banking:
• Un configurator (no-code) de produse și servicii financiar bancare care permite oricărui utilizator să configureze noi produse bancare în timp record și fără a necesita cunoștințe de programare;
• Un sistem de management al contractelor de credit. Acesta face managementul automat al contractelor pentru produse de creditare i.e. managementul dobânzilor, comisionare automată, disbursare de bani, colectare de plăți, etc. Mai mult, acest sistem permite și managementul manual al acestor contracte atunci când clienții doresc să își modifice perioada contracului, valoarea ratei, ziua de plată, etc;
• Un sistem de management automat al înregistrărilor contabile rezultate în urma tranzacțiilor la nivel de client – registre contabile configurabile.

Andrei GamanAndrei Găman, VP of Sales Banking, Europe al FintechOS, a declarat: „Această nominalizare ne onorează și confirmă că abordarea FintechOS este adaptată nevoilor actuale din industrie. Pachetul de infrastructură bancară pe care îl oferim este end-to-end, ceea ce sprijină furnizorii deservicii financiare să își accelereze programele de transformare digitală, reducând nevoia acestora de expertiză tehnică internă, dar și volumul investițiilor necesare pentru implementarea unor proiecte de anvergură”.

FintechOS 22, noua versiune de platformă lansată de companie în luna noiembrie, promovează în premieră conceptul de „Infrastructură financiară de înaltă productivitate” pentru organizațiile care își doresc să accelereze proiectele de transformare digitală.

Platforma FintechOS 22 combină elemente de business și digitale într-o abordare no-code/low-code, susținută de o arhitectură nativă în cloud, optimizată pentru managementul datelor, care le permite instituțiilor să-și modernizeze infrastructurile vechi, dar să și lanseze produse personalizate, digitale, mai rapid și mai eficient. FintechOS a investit aprox. 15 milioane de dolari în actualizarea platformei sale (R&D și costuri asociate lansării și extinderii).

Finala FF Awards se va desfășura la Londra în data de 29 noiembrie. Potrivit organizatorilor, în categoria „Cum să construiești o bancă” sunt nominalizate produse tehnologice „de încredere, agile și inovatoare”.