Networking — November 26, 2021 at 1:38 pm

ELKO Romania propune soluții edge de inteligență artificială prin AXIS P3255_LVE

by

ELKO Romania propune soluții inovative ce îmbină capabilități AI și Deep Learning cu puterea procesării Edge. Sistemele moderne de supraveghere video nu se limitează la furnizarea unui flux de imagini către un punct central. Astăzi, analiza video bazată pe inteligență artificială este unul dintre cele mai intens dezbătute subiecte în industria supravegherii video. Unele dintre aplicații pot accelera substanțial analiza datelor și automatiza sarcinile repetitive. Dar soluțiile AI de astăzi nu pot înlocui experiența operatorului uman și abilitățile de luare a deciziilor. Puterea constă în schimb într-o combinație: utilizarea soluțiilor AI pentru a îmbunătăți și crește eficiența umană.

ELKO_AXISp3255lve_deep_learning_1700x627_2101[2]Axis Company, compania care a lansat prima cameră video de rețea din lume, inovează și include tehnologii avansate în produsele sale pentru a le face capabile să furnizeze factorilor de decizie informații complexe și complete. Un exemplu în acest sens este AXIS P3255-LVE, o cameră de tip dome destinată spațiilor exterioare și care înglobează capabilități de inteligență artificială și Deep Learning.

Spațiile deschise din zonele industriale sau din zone desemnate a fi de risc în interiorul localităților se pot baza pe performanțele acestei camere. Capabilitățile de deep-learning transformă P3255-LVE într-un instrument de analiză video deosebit de puternic. Grație acestei capabilități de prelucrare edge a datelor, modelul folosește funcția de recunoaștere și clasificare automată a obiectelor și utilizează soluția preinstalată AXIS Object Analytics. Prin intermediul acesteia, P3255-LVE detectează și clasifică oameni și/sau vehicule, algoritmul de identificare permițându-i să catalogheze diferitele tipuri de vehicule în funcție de clasa lor: autoturisme, autobuze, camioane și biciclete sau motociclete, inclusiv tipuri speciale, precum ambulanțele.

În plus, camera suportă instalarea gratuită a aplicației AXIS Live Privacy Shield, care permite mascarea în mod dinamic a diferitelor obiecte sau persoane în mișcare.

În situații de iluminare normală, AXIS P3255-LVE înregistrează la rezoluție HDTV 1080p, iar pentru cadrele cu iluminat ambiental complex se bazează pe tehnologia Forensic WDR (Wide Dynamic Range) ce contribuie la îmbunătățirea nivelului de detalii.

ELKO_AXIS_P3255lveCamera dispune de o carcasă certificată IP66 și IK10 asigurându-i rezistența la intemperii, precum și la tentative de vandalism. Nici securitatea cibernetică nu a fost neglijată. Este dotată cu funcționalități de securitate încorporate pentru a preveni accesul neautorizat și pentru a proteja întreg sistemul din care face parte. Tehnologia Axis Edge Vault protejează ID-ul dispozitivului și simplifică autorizarea produselor Axis în rețea. În plus, firmware-ul semnat și boot-ul securizat garantează că firmware-ul nu a fost compromis. Și, dacă este necesar, pornirea securizată garantează că

AXIS P3255-LVE este complet lipsită de malware chiar și după o revenire la valorile implicite din fabrică.

Mai multe detalii și sfaturi legate de scenariile de utilizare a camerei AXIS P3255-LVE puteți obține de la specialiștii ELKO Romania, distribuitor autorizat al produselor AXIS în România.