Esential — December 2, 2021 at 3:21 pm

Creşte cererea de modernizare a echipamentelor mainframe

by

O cercetare realizată de firma IT LzLabs, specializată în echipamente mainframe, a descoperit că cererea de modernizare a acestor echipamente creşte rapid în întreaga lume. Acest fapt s-ar datora în principal scăderii nivelului de abilităţi umane necesare pentru astfel de echipamente, ceea ce duce la intensificarea cererii de IT mai agil.

Corridor of server room with server racks in datacenter. 3d illustrationRaportul a fost realizat pe baza răspunsurilor primite de la circa 650 de factori de conducere IT din organizaţii mari din Statele Unite, Marea Britanie, Canada şi UE. Un procent covârşitor (96%) dintre respondenţi au declarat că aplicaţiile mainframe continuă să fie importante sau chiar vitale pentru afacerea organizaţiei din care ei fac parte.

Problema e că mulţi respondenţi se chinuie să angajeze personal nou cu abilităţi în zona mainframe. De aceea, foarte mulţi din liderii IT au ajuns să se gândească la migrarea aplicaţiilor folosite în afara zonei de mainframe.

Mulţi lideri IT au impresia că atunci când li se cere să sprijine obiectivele legate de inovare, aplicaţiile mainframe sunt greu de schimbat. Majoritatea lor (67%) consideră că mainframe-ul folosit în firmă îi împiedică să înainteze în călătoria inovaţiei, iar unii se tem chiar să nu piardă avantajul competitiv din pricină că IT-ul nu este capabil să ţină pasul cu cererile legate de afaceri.

Drept rezultat, mulţi lideri IT aleg mediile cloud drept medii ţintă pentru fluxurile de lucru din mainframe. Dacă ar fi să mute aplicaţiile organizaţiei complet în afara cadrului mainframe, 82% din respondenţi ar alege modelul de implementare în cloud public sau modelul de cloud hibrid.

În acest moment, aproape trei sferturi dintre organizaţiile interogate (71%) trec sau au trecut prin procese de modernizare IT, faţă de 64% cu doi ani în urmă.