Securitate — December 9, 2021 at 6:31 pm

Vicarius a lansat aplicația de patching pentru MacOS

by

În urmă cu unsprezece ani, Apple și-a lansat propriul slogan atrăgător, „există o aplicație pentru asta”. Acum, startup-ul Vicarius, este hotărât să zdruncine piața de remediere a vulnerabilităților, urmând să lanseze noua aplicație capacitate de patching pentru macOS.

Vicarius debuts their new macOSDezvoltatorii și inginerii Vicarius au creat un sistem de patching special conceput pentru a atenua problemele de gestionare a vulnerabilităților cu care se confruntă utilizatorii Apple în prezent. Deocamdată, nu există nicio companie care să ofere întregul spectru de capabilități de patching pentru macOS pe care le-a dezvoltat Vicarius. Aceasta suportă peste 2,9 mii de corecții pentru aplicații, toate versiunile de macOS și, de asemenea, noile procesoare M1 Apple Silicon.

Acest pas va avea un impact major într-o industrie dominată în mod tradițional de atacurile Windows. Dar, cum atacurile ransomware care vizează utilizatorii de Mac sunt în creștere, lansarea celor de la Vicarius vine într-un moment important pentru organizațiile care doresc să-și protejeze activele.

„Din punct de vedere istoric, Windows a fost ținta principală pentru infractorii cibernetici. Cu toate acestea, în 2020, am observat o creștere masivă – de peste 1000% – în dezvoltarea programelor malware pentru macOS. Deși această tendință este minoră în comparație cu mostrele de malware Windows, ea sugerează că atacatorii sunt dispuși să exploreze orice profil țintă disponibil, vizând mai ales pe cei care lucrează de acasă și accesează resursele corporative de pe laptopuri. Ca răspuns, am observat o creștere paralelă a cererii din partea clienților noștri pentru a proteja activele Mac, în special în Statele Unite”, a declarat Roi Cohen, CRO, Vicarius.

Trecerea la lucrul de acasă este, fără îndoială, un factor care contribuie la creșterea atacurilor asupra Mac-urilor. Angajații pot folosi laptopuri Mac pentru a accesa resursele corporative de acasă. Odată cu această schimbare, vin și noi măsuri care trebuie luate pentru a proteja angajații, datele companiei și activele organizației. Profesioniștii în securitate au trebuit să se adapteze rapid la noua zonă de atac și să pună în aplicare protocoale de siguranță adecvate.

„Din ce în ce mai multe companii și organizații migrează către Mac. Considerăm acest pas ca unul critic pentru a rămâne în fruntea valului și a servi clienții noștri ca răspuns la schimbarea comportamentului consumatorilor. Suntem foarte mândri să dezvoltăm această capacitate în interior și să ajutăm echipele de securitate să-și îmbunătățească securitatea cibernetică”, a declarat Yossi Zeevi, CTO, Vicarius.

Administrarea și implementarea actualizărilor periodice va fi mult mai ușoară pentru utilizatorii Apple acum când Vicarius oferă suport complet pentru corecție.

Soluțiile Vicarius care identifică vulnerabilitățile software-ului sunt distribuie în România de compania SolvIT Networks.