IT Efficiency / Sustainability, IT support — December 15, 2021 at 3:56 pm

Checmk 2.0 – ce este nou?

by

Totul în Checkmk 2.0 este nou, dar familiar. Indiferent de când folosești Checkmk, te vei simți ca acasă. Motorul de configurare, consola de evenimente, toate, sunt prezente, dar mai performante.

light-dark-v2Aici, sunt prezentate 5 funcții dintre cele noi ale Checkmk.
• Checkmk Micro core
• Nou API
• Cloud & containere
• Monitorizare avansată rețea
• Tablouri de bord puternice

Checkmk Micro Core

Checkmk a avut mereu performanțe superioare și acoperă sute de locații geografice. Versiunea 2.0 are o nouă arhitectură a CMC, care reduce memoria și amprenta CPU.

Performanțele motorului de configurare și de procesare au fost îmbunătățite, permițând evaluări mai rapide ale regulilor, o gestionare îmbunătățită a unui număr mai mare de gazde „piggyback” și îmbunătățirea de până la 6 ori a performanței configurației. În plus, GUI a accelerat redarea graficelor de înaltă rezoluție; urmează să fie adăugate numeroase îmbunătățiri.

Versiunea 2.0 este una dintre cele mai consistente de până acum, cu toate componentele îmbunătățite.

Nou API

Checkmk 2.0 are două caracteristici pentru automatizarea Checkmk. Noul Check API facilitează dezvoltarea propriilor plug-in-uri pentru monitorizare. Noul API REST ajuta în toate scenariile de automatizare.

Cloud & containere

Pachetul 2 de caracteristici pentru Checkmk 1.6 a permis monitorizarea containerelor precum clusterele Kubernetes prin integrarea Prometheus. Aceasta permite colectarea de metrici standard și personalizate relevante de la Prometheus. Integrarea Prometheus exportatori importanți (cAdvisor, Node_exporter și kube-state-metrics), dar și crearea de interogări PromSQL personalizate care ar genera servicii și metrici Checkmk.

Checkmk 2.0 permite o mai bună gestionare a spațiilor de nume Kubernetes, suport HTTP și verificări complet noi. Monitorizarea Kubernetes a fost îmbunătățită pentru o monitorizare mai bună a intrărilor, joburilor, punctelor finale și condițiilor podului.

Monitorizarea cloud a primit și actualizări, iar îmbunătățirile din jurul AWS și Azure sunt impresionante. Printre noutăți sunt servicii precum AWS Glacier, DynamoDB, Web Application Firewals sau Azure Cloud Active Directory Connect.

Monitorizare avansată rețea

Checkmk este instrument de monitorizare a rețelei, iar 2.0 o face mai profund. Oferă informații din rețea datorită integrării cu monitorizarea fluxului de rețea de la nTop. Integrarea analizei pachetelor de flux oferă informații aprofundate și relevante din traficul de rețea în Checkmk. Monitorizarea porturilor switchurilor este îmbunătățită prin integrarea nTop.

Checkmk oferă o perspectivă profundă asupra rețelei și sistemelor, iar acum oferă răspuns la mai multe întrebări, cum ar fi „cine” și „ce”.

Tablouri de bord puternice

Noua interfață Checkmk nu doar arată bine, ci a fost dezvoltată pentru a face interacțiunile fluide și eficiente utilizatorului cu Checkmk – este modernă, intuitivă și reproiectată.

Aceasta permite atât începătorilor, cât și experților, să se concentreze pe ceea ce contează cel mai mult – totul mai ușor și mai rapid.
În evidență, iese navigarea simplificată și noile bare de navigare și cea laterală, care furnizează date de monitorizare frontale și centrale. Orice alte funcții sunt la un singur clic distanță.

În plus, monitorizarea poate fi personalizată. Tablourile de bord oferă noi opțiuni de afișare – redimensionarea dinamică la orice rezoluție a monitorului, design intuitiv și multe dashlet-uri noi, cum ar fi Gauge, Histogram.

Mai multe detalii găsiți la Checkmk | Spearhead Systems