Expert IT — December 16, 2021 at 6:46 pm

Cele mai recente concepte Dell pentru munca hibridă

by

Munca hibridă înseamnă flexibilitate și promite productivitate pentru toți, oriunde am lucra. Știm că tranzițiile fără probleme între dispozitivele pe care lucrăm și între locații vor pune bazele unor experiențe excelente de lucru hibrid.

Concept Pari - on screen - embargoed until Dec 15Așa cum afirmam anterior în viziunea noastră The Future of Work Reimagined, tehnologia joacă un rol și mai important în noua noastră lume. Acesta este motivul pentru care echipele noastre au lucrat la mai multe soluții conceptuale care ar putea contribui la facilitarea unei mai bune comunicări, colaborări și la asigurarea acelorași facilități pentru toți, indiferent de locul de activitate. Suntem încântați să împărtășim astăzi trei dintre cele mai recente concepte ale noastre:

Concept Flow
Munca hibridă înseamnă că membrii echipei vor fi mai mobili ca niciodată, ceea ce aduce noi oportunități pentru managerii IT și echipe atunci când gândesc spațiile de lucru și infrastructura tehnologică. Concept Flow este viziunea noastră de a asigura productivitatea și activitatea fără întreruperi atunci când vă deplasați între diverse locuri de activitate în timpul zilei.

Deplasarea între spații în timpul lucrului poate fi problematică: De ce se schimbă uneori setările mele atunci când schimb spațiul? De ce durează ceva timp până când laptopul meu începe să funcționeze atunci când mă conectez? Mă puteți auzi? Poți să-mi vezi ecranul? Cum mă conectez la acest ecran? Cum pot intra în acest miting?

Concept Flow este un concept de soluție adaptabilă care ar putea elimina multe dintre aceste frustrări și perturbări ale productivității. Echipele noastre au combinat dispozitive, tehnologia de încărcare wireless standard din industrie, aplicații software inteligente și tehnologia de conectare Wi-Fi 6E pentru a crea o experiență unitară de lucru fără întreruperi. Imaginați-vă că intrați într-un spațiu de lucru inteligent în care laptopul dumneavoastră se conectează automat la periferice și la rețeaua dumneavoastră de încredere înainte de a vă așeza. Sunteți gata să reluați lucrul exact de unde ați rămas ultima dată. În același timp, în momentul în care așezați pe birou laptopul, acesta primește energie electrică fără fir (nu mai trebuie să căutați cabluri!). Iar când sunteți gata să plecați spre următorul loc de activitate, funcția de detectare a proximității din Concept Flow vă deconectează automat. Tranziția între spații devine comodă.

Această viziune este mai mult decât o simplă idee. Mai jos veți vedea Concept Flow în acțiune – și, deși suntem încă în curs de învățare, de perfecționare și de colaborare cu partenerii, acest concept ne aduce cu un pas mai aproape de ceea ce noi considerăm a fi experiențe de lucru reimaginate.

Concept Pari
Când vorbim despre medii incluzive pentru toți într-o lume hibridă, vorbim de fapt despre reducerea barierelor în calea colaborării și comunicării între membrii echipei. Este vorba de a ne asigura că toată lumea are parte de experiențe egale, indiferent de locul în care lucrează sau din care se alătură în ziua respectivă.

Fie că le iubiți, fie că le urâți, meetingurile virtuale sunt aici pentru a rămâne. Cu toate acestea, admitem că oboseala  specifică este reală – mai ales în cazul reuniunilor în format video, unde vă uitați în mod constant de la un participant la altul încercând să citiți limbajul corpului sau indicii sociale, menținând în același timp contactul vizual și luând notițe sau prezentând grafice.

Designerii și inginerii noștri s-au gândit de ceva vreme la amplasarea camerei video și au știut că își doresc o soluție care să contribuie la promovarea unei interacțiuni umane mai semnificative și care să permită participanților, de asemenea, să împărtășească cu ușurință schițele și prototipurile. După nenumărate machete cu lanterne, adezivi, ventuze și magneți, a fost creat Concept Pari.

Concept Pari este o cameră web fără fir, simplă și mobilă, cu caracteristici inovatoare care ajută la crearea unor experiențe mai naturale și mai intuitive în colaborarea virtuală. Poate fi plasată oriunde, pe ecrane compatibile, într-o stație de încărcare, pe un suport sau chiar ținută în mână.

Acest lucru le permite utilizatorilor să stabilească un contact vizual direct cu persoanele cu care vorbesc și permite partajarea ușoară a conținutului și a punctelor de vedere suplimentare în afara ecranului. Mică și ușoară (30 g), dar puternică, această cameră este dotată cu microfon și poate transmite imagini video 1080p prin Wi-Fi. Dispune de funcții utile încorporate, cum ar fi un indicator de alimentare, un indicator luminos vertical pentru a ajuta la o aliniere perfectă și la unghiuri excelente de fiecare dată, plus un dock USB-C integrat pentru încărcare wireless.

Mai mult, dimensiunile reduse, flexibilitatea și simplitatea Concept Pari înseamnă că ar putea fi atractivă pentru oricine intră în apeluri video regulate și ar putea deveni un accesoriu de însoțire care să facă parte dintr-un set de instrumente pentru muncă hibridă atunci când oamenii trec de la un loc de muncă la altul.

Concept Stanza

Micile îmbunătățiri tehnologice pot avea un impact mare asupra experiențelor noastre de lucru de zi cu zi, așa că, atunci când ne-am gândit la noi modalități de a lucra, am știut că există o oportunitate de a regândi unul dintre cele mai comune aspecte ale vieții profesionale – luarea de notițe.

Aproape toată lumea va fi de acord: spațiul suplimentar pe ecran poate îmbunătăți productivitatea și colaborarea. Concept Stanza duce ideea de multi-screen cu un pas mai departe. Este un nou tip de dispozitiv portabil de 11″, subțire, ușor, conceput exclusiv pentru a face procesul de luare de notițe mult mai ușor și mai inteligent.

Am ales în mod deliberat să nu includem camere sau difuzoare, pentru o experiență fără distragere a concentrării. Fiecare element a fost conceput atent, astfel încât, atunci când utilizați Concept Stanza, nu este necesar niciun training înainte; aproape că este ca și cum ați lua notițe cu un pix și o hârtie, cu excepția faptului că ați putea atinge ecranul de două ori pentru a vă converti instantaneu scrisul de mână în text. Iar cu ajutorul inteligenței suplimentare, a funcționalității de extindere a ecranului și a caracteristicilor software, conținutul dvs. ar putea fi recuperat, căutat și partajat pe mai multe dispozitive, astfel încât să nu mai căutați frenetic prin mai multe caiete pentru a găsi acel memento sau acea notă de care vă amintiți vag. Nu mai trebuie să faceți o fotografie a notițelor scrise de mână pentru a le trimite prin e-mail către dvs. sau către colegii de serviciu. Concept Stanza îmbină tot ce este mai bun din analogic și digital și a fost dezvoltat chiar și cu un stilou și un microfon pentru transcrierea notițelor. Aruncați o privire:

Reimaginarea experiențelor de lucru
Ideea de muncă hibridă merge dincolo de productivitate; credem că vârful experiențelor de lucru hibride excelente ajută la atingerea echilibrului, iar acest lucru necesită atât o schimbare de cultură, cât și progrese în tehnologie.

Echipa mea continuă să aprofundeze instrumentele de colaborare, soluțiile în ecosistem, inteligența dispozitivelor și să imagineze modul în care soluțiile tehnologice viitoare vor ține seama și mai mult de context. Există oportunități de a re-imagina modul în care tehnologia ne poate ajuta să realizăm mai multe ca niciodată și vom continua să explorăm modalități de îmbunătățire a experiențelor de lucru.

de Glen Robson, CTO, Client Solutions Group, Dell Technologies